用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 中基
go

中基 [複製鏈接]

有冇人收到Call?
   2    0    0    0

回覆 yiuyiutso 的帖子

未收到。請問你若收到是否放棄大抽獎?小朋友是band幾?

回覆樓主:

如果係南區band1中至尾生, 應該考慮嗎?
Debby

仔band 1中,佢話2nd in 見到band 2 同學,問我學校是band 幾,應唔該應該讀?我話有offer先再諗。

siumachu 發表於 19-2-12 21:54
仔band 1中,佢話2nd in 見到band 2 同學,問我學校是band 幾,應唔該應該讀?我話有offer先再諗。 ...

我女都有問我banding 既問題, 佢見有些band 2中既同學都有得 in, 所以佢個刻有一剎那覺得怪, 但佢又其實鍾意間學校, 所以我地都想知其實佢地收生既情況係點.
但因我地南區, 只可靠自行, 抽就沒選擇, 所以都想知如果南區生如收其實會點睇呢!
Debby

細細粒媽咪 發表於 19-2-13 07:57
我女都有問我banding 既問題, 佢見有些band 2中既同學都有得 in, 所以佢個刻有一剎那覺得怪, 但佢又其實 ...
大家認為香港有沒有中學S1全是小六B1生?
這是開此Topic目的

siumachu 發表於 19-2-12 21:54
仔band 1中,佢話2nd in 見到band 2 同學,問我學校是band 幾,應唔該應該讀?我話有offer先再諗。 ...
大家認為香港有沒有中學S1全是小六B1生?

可參考以上討論

細細粒媽咪 發表於 19-2-13 07:57
我女都有問我banding 既問題, 佢見有些band 2中既同學都有得 in, 所以佢個刻有一剎那覺得怪, 但佢又其實 ...

其實其他學生有沒有得in會有影響嗎?有得in也未必會收,而我反而會想為甚麼要因其他人的成績而選學校
‹ 上一主題|下一主題