用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St Paul Boys vs 英華
樓主: cheungmansze
go

St Paul Boys vs 英華   [複製鏈接]

hkpapa852 發表於 19-2-15 11:58
標題老套,不過可能有新亮點
年年個堆APS vs SFA之類仲悶啦!

三穿一!APS vs SFA vs KTS vs TSL,係EK小一版最多帖嘅標題。YW就會係YW vs DBS vs LS vs SPB.....通常YW會係膽

IYY    發表於 19-2-15 13:22

Soundervolt 發表於 19-2-15 12:01

三穿一!APS vs SFA vs KTS vs TSL。EK小一版最多帖嘅 ...

我有理由相信有部份YW帖係由EK打手出,因為有YW會推高收視

kctsang 發表於 19-2-15 12:10
我有理由相信有部份YW帖係由EK打手出,因為有YW會推高收視

依家上嚟答嘢嘅YW家長已經隨和好多,以前嘅帖火藥味十足。

Soundervolt 發表於 19-2-15 12:12

無火藥味收視唔會高

我唔加入討論通常都會和諧D就真
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

其實我有時都會懷疑果啲係咪真正YW家長,我認識果啲完全唔會咁熱血。

hkpapa852 發表於 19-2-15 12:16
我唔加入討論通常都會和諧D就真

唔介意我問一問見你經常助攻將個帖推到變成hot post,EK有無比錢你?如果無應該要同EK傾傾,如果可以預埋我,我做助攻都好在行

kctsang 發表於 19-2-15 12:28
唔介意我問一問見你經常助攻將個帖推到變成hot post,EK有無比錢你?如果無應該要同EK傾傾,如果可以預埋 ...

熱門主題
頭5位我好似都只係喺呢個帖講多幾句, 其它都無乜參與喎?

點推高?

推高嚟其實有乜用?

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

kctsang 發表於 19-2-15 12:28
唔介意我問一問見你經常助攻將個帖推到變成hot post,EK有無比錢你?如果無應該要同EK傾傾,如果可以預埋 ...
如果你咁有興趣想推高D帖, 不如試吓推唔推到呢個?

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3737639&page=1&extra=#pid47631479

hkpapa852 發表於 19-2-15 12:33
熱門主題
頭5位我好似都只係喺呢個帖講多幾句, 其它都無乜參與喎?

對你可能無用但對EK一定有用,每日瀏覽量就係幫佢地揾收入

hkpapa852 發表於 19-2-15 12:35

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread ...

輕鬆下幾好呀

試試推下先不過好多字要慢慢睇

hkpapa852 發表於 19-2-15 12:35

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread ...
要諗下點樣聯系到YW,協恩,港華等熱薯就有機推高。

akys 發表於 19-2-15 13:22
各間中學成績下游個班既推介乎?

最近隔離升中版港華帖hit rate十分高,不過後來內容太出位,版主都要忍痛將推手冇得留低,如果要保持高hit rate,呢個決定對版主都唔容易

GH都高架

This sentence has a bias against YW parents.

Communication is two way.

ppmmbb 發表於 19-2-15 14:10
This sentence has a bias against YW parents.
Communication is two way.

樓上話齋嗰尐都唔知係唔係真正YW家長。

我認識嘅YW家長都好OK㗎

除了行內人, 有時未必留意有幾多體育仔/ 女入左邊間中學, 有時間可以cross check 下小學甲組既頭三名, 過幾年又代表邊間中學出賽 (黎黎去去都係個兩,三間)

hkpapa852 發表於 19-2-14 18:47
選得龍校,其實應著眼12年後可能得到既嘢,而唔係6年後既嘢。
認同!

Soundervolt 發表於 19-2-15 14:25
樓上話齋嗰尐都唔知係唔係真正YW家長。

我認識嘅YW家長都好OK㗎

其實絕大部分嘅英華家長都好有修養,而且好有學識..  唔會咁易同人辣著火頭
‹ 上一主題|下一主題