用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 調景嶺~東華三院am offer還是保護兒童會full day好? ...
go

調景嶺~東華三院am offer還是保護兒童會full day好? [複製鏈接]

如題, 小女已收到call waiting註冊了保護兒童會,但係補見既東華三院又收,有冇人知應該點選擇,那間比較好?
   1    0    0    0

Heats 發表於 19-1-19 16:39
如題, 小女已收到call waiting註冊了保護兒童會,但係補見既東華三院又收,有冇人知應該點選擇,那間比較 ...

兩間都好呀,除了東華無全日,得半日囉,但學校資源好好,老師有愛心,繪本教學,有2個NET 教英文,有普通話。
保兒,最好就係全日,學自理一定好好,老師都有愛心,教學用奧福。

lemonstar28 發表於 19-1-19 19:10
兩間都好呀,除了東華無全日,得半日囉,但學校資源好好,老師有愛心,繪本教學,有2個NET 教英文,有普通 ...

什麼是奧福?

lemonstar28 發表於 19-1-19 19:10
兩間都好呀,除了東華無全日,得半日囉,但學校資源好好,老師有愛心,繪本教學,有2個NET 教英文,有普通 ...

保護兒童會還是算了吧。
小朋友一出世已經報托兒,到2歲都無回應。到報名k1,校方還是完全沒有回應,要打左3次電話去追先寄封面試信俾我。in 完繼續無回應,收又好reject又好,一封信一個email都無,我已經放棄了。睇梨間學校啲職員都幾忙下,小朋友真係入左去讀都未必係好事。

lshwater 發表於 19-1-23 22:24

保護兒童會還是算了吧。
我揀咗保護兒童會了,因為全日班,但係我又申請到in, waiting信再收call waiting都冇問題喎,個主任講解都清楚。
‹ 上一主題|下一主題