用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 我個仔留班呀!
go

我個仔留班呀! [複製鏈接]

我個仔留班呀!

間幼兒園將各班名稱更改︰
原先的幼兒班改為預備班
原先的低班改為幼兒班
原先的中班改為低班
高班不更改

所以我個仔九月都係讀幼兒班!     

醒目開學勳章

Re: 我個仔留班呀!

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

loklokma47 ,

我諗間間幼兒園的分班名稱是不同的!

而且﹐我所認識的幾間幼兒園一向都是:
N1 預備班
N2 幼兒班
N3 低班
N4 高班

可能你的幼兒園叫法特別, 現在需要與其他學校統一名稱吧!
"It is a poverty to decide that a child must die so that you may live as you wish." ~Mother Teresa~

我所認識的幼兒園/幼稚園通常都分為:
N1 預備班/基礎班
N2 幼兒班
N3 低班
N4 高班

K1 幼兒班
K2 低班
K3 高班

loklokma47 寫道:
間幼兒園將各班名稱更改︰
原先的幼兒班改為預備班
原先的低班改為幼兒班
原先的中班改為低班
高班不更改

所以我個仔九月都係讀幼兒班!     

其實對那麼小的兒童來說,根本不知道何謂留班,況且又不是真的留班,那又何需要要 呢?
有需要你可以說你升N2班,也可以架!

其實都係用 n1、n2、n3、n4 來分好 d!

hi loklokma47

how old is your son? 有無其他學校可以讀? 再try? change class可以嗎?
邊間呀?  

我之前同囡囡報校時, 主任說n1, 我都問是否只要讀3年 n1= k1. then我先付款.

vic6

我個仔讀救世軍,我初時都無為意,同朋友傾開,問我個仔係唔係升低班,我話改左名,都係讀返幼兒班,佢話未即係留班,所以我都覺好似留班咁!:tongue:  :tongue:  :tongue:

真係唔好意思,咁多位媽咪,比較孤陋寡聞,都唔知出面已經改晒名tim!   

改咗個班名啫~有咩所謂!

為咗咁要讀第二間, 唔好傻啦~

vic6 寫道:
hi loklokma47

how old is your son? 有無其他學校可以讀? 再try? change class可以嗎?
邊間呀?  

我之前同囡囡報校時, 主任說n1, 我都問是否只要讀3年 n1= k1. then我先付款.

vic6

說得對, 若果都是一樣的年資, 都無問題的.

vic6

只是改名!沒有什麼大不了呢﹖

咩改咗名咩,學校冇通知既?
係唔係全線都改呀?
loklokma47 寫道:
我個仔讀救世軍,我初時都無為意,同朋友傾開,問我個仔係唔係升低班,我話改左名,都係讀返幼兒班,佢話未即係留班,所以我都覺好似留班咁!:tongue:  :tongue:  :tongue:

真係唔好意思,咁多位媽咪,比較孤陋寡聞,都唔知出面已經改晒名tim!   
‹ 上一主題|下一主題