用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 譚歐陽少芳 vs 浸幼
go

譚歐陽少芳 vs 浸幼 [複製鏈接]

浸幼(下午):想小朋友有自信,浸幼著重探索,可以令小朋友大膽d, 小班教學,但英文語景不夠,睇學校網頁直資主要揀王錦輝,讀浸幼要搭校車+外補

譚歐(下午):英文語景好,多參觀,但不知可否幫助小朋友建立自信,不用搭校車,有英文語景可不外補,不過如果target 直資都會再外補,學生直資揀林文燦多,陳守仁入讀程況每年下降

請問如果係你地會點揀?

1    0    0    0

BB.MuiMui 發表於 19-1-15 18:04
浸幼(下午):想小朋友有自信,浸幼著重探索,可以令小朋友大膽d, 小班教學,但英文語景不夠,睇學校網頁 ...

譚歐for sure, 可以搵返之前D POST睇下

lym718 發表於 19-1-15 18:54
譚歐for sure, 可以搵返之前D POST睇下

謝謝你的回覆,我都明白學術譚歐好d, 但我個仔老師話佢唔係好守規矩,擔心未必啱佢性格,當然都可以話佢而家性格未定,另外佢對陌生人講野又好細聲,好似冇咩自信咁,我個人prefer 譚歐,不過唔知我仔性格定未,譚歐啱唔啱佢...

BB.MuiMui 發表於 19-1-15 19:20
謝謝你的回覆,我都明白學術譚歐好d, 但我個仔老師話佢唔係好守規矩,擔心未必啱佢性格,當然都可以話佢而 ...

我覺得譚歐唔係D好傳統嘅學校,而且太好動都唔會話唔啱譚歐,再者,浸幼唔係D咩名校亦唔係有咩特別教法,加上之前追post見走過好多老師,我覺得唔值得跨區去讀

lym718 發表於 19-1-15 19:39
我覺得譚歐唔係D好傳統嘅學校,而且太好動都唔會話唔啱譚歐,再者,浸幼唔係D咩名校亦唔係有咩特別教法, ...

多謝你的意見,我再同老公商量下,感激!
‹ 上一主題|下一主題