用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 填表問題
go

填表問題 [複製鏈接]

女兒在校內有參加紅十字會 ,但沒有證明, 填唔填得落去……
其餘仲有一啲校際獎項, 是良好的,唔特別好……填校際比賽定寫紅十字會好啲呢,
因為隔數唔多應該點填
   0    0    0    0

moon1006 發表於 19-1-14 16:54
女兒在校內有參加紅十字會 ,但沒有證明, 填唔填得落去……
其餘仲有一啲校際獎項, 是良好的,唔特別好… ...

不可以加頁?

bryancsy 發表於 19-1-14 17:04
不可以加頁?

其實冇寫明唔可以加頁,
但因為女兒獎項不特別多,
又唔係十分叻 ……
所以想問下大家意見,
如果係一啲校際良好獎項 同紅十字會填邊個好啲, 紅十字會冇證明

moon1006 發表於 19-1-14 17:06

其實冇寫明唔可以加頁,
剩返一行嗎? 其實對唔同banding會好唔同處理。如果係B2中尾-B3, 佢無話唔俾加, 就直頭响報名表寫「請見附頁」, 然後list晒落去, 俾學校知道你係有心栽培小朋友既, 小朋友都有唔同發展既, 唔係終日打機, 遊手好閒。但如果係B1-B2A既學校, 呢兩樣都無乜所謂, 反正睇呈分名次多, 如果只得一行, 我會寫紅十字會, 因為全面D, 有服務, 又係制服團體。

利申:我自己D校際無名次獎狀都無寫入去。

little_yolky 發表於 19-1-14 17:17
剩返一行嗎? 其實對唔同banding會好唔同處理。如果係B2中尾-B3, 佢無話唔俾加, 就直頭响報名表寫「請見附頁 ...

唔該 ……
我報嗰間係band1 C ,女兒成績係band1 B, 老師話好穩陣 ……但獎項方便 ……我想佢畀人睇到 ……佢有多方面發展…… 所以會諗多啲 ……想全面啲

moon1006 發表於 19-1-14 17:27
唔該 ……
我報嗰間係band1 C ,女兒成績係band1 B, 老師話好穩陣 ……但獎項方便 ……我想佢畀人睇到 … ...
因為我報兩間學校, 一間限頁數, 一間不限。限果間我就不同類型既揀D出嚟(反正我張張都係豬肉奬)不限果間就全部show晒出嚟, 不過相同比賽就揀最好成績果次。唔駛擔心, B1學校一般睇成績同面試多D的。

moon1006 發表於 19-1-14 17:06

其實冇寫明唔可以加頁,

但俾我如果要二選一,我會填校際良好獎項,因為起碼俾人睇到「良好」;而紅十字會無甚證明,只俾人睇到你有參與,呢個參與有幾深入無人知,可能只係被參與,亦可以係真情投入服務社群。
‹ 上一主題|下一主題