用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 觀塘區B2中,英文弱,自一羅陳楚思會唔會太進取呢? ...
go

觀塘區B2中,英文弱,自一羅陳楚思會唔會太進取呢? [複製鏈接]

如題!自行就來截止申請,仲未諗掂,其中一間確定聖公會基孝,另外一間仲喺15/16,撿羅陳楚思唔知會唔會嘥咗一個自行機會呢?
   0    0    0    0

崔妍 發表於 19-1-14 15:32
如題!自行就來截止申請,仲未諗掂,其中一間確定聖公會基孝,另外一間仲喺15/16,撿羅陳楚思唔知會唔會嘥 ...

羅陳楚思剛合Banding,好過基孝。

你現在選中文中學,不一定要英文好強,但都要合格。校風好都是一個選校條件。

tpmon 發表於 19-1-14 22:09

羅陳楚思剛合Banding,好過基孝。
謝謝您的回復!

崔妍 發表於 19-1-14 15:32
如題!自行就來截止申請,仲未諗掂,其中一間確定聖公會基孝,另外一間仲喺15/16,撿羅陳楚思唔知會唔會嘥 ...
不會,羅陳楚思有一班是全英文班,自行會面試所有申請者。你是B1B,博稍高一點應該羅陳楚思自1,基孝自2.

樹熊MA 發表於 19-1-15 12:15
不會,羅陳楚思有一班是全英文班,自行會面試所有申請者。你是B1B,博稍高一點應該羅陳楚思自1,基孝自2. ...
SORRY,我打錯數字。不會,你是B2B,羅陳楚思是B2A,所以博高一點好合理。需要留意羅陳楚思有一班是全英文班,自行會面試所有申請者。

樹熊MA 發表於 19-1-16 09:59
SORRY,我打錯數字。不會,你是B2B,羅陳楚思是B2A,所以博高一點好合理。需要留意羅陳楚思有一班是全英文班 ...
謝謝你回復!已經交咗表,羅陳究竟喺B2A還是B2B呢?

Band 2b~c係咪都要有課外话動証書好D?還是現皆段讀好D書?
困擾中……
之前在校是篮球隊……現在入返又怕冇時間温書,噢腦中……

謝謝各位意見

回覆 崔妍 的帖子

羅陳楚思是B2A,觀塘區今年B2A還可以揀寧波二,寧波公學,三間都是有一班英文班。但只有羅陳楚思的全部面試,其他兩間按教育局次第揀人見,所以你中文弱要揀全in的,起碼有機會表現先。

回覆 樹熊MA 的帖子

寧波二 話會IN哂所有申請喎!

Chingluvu 發表於 20-1-7 16:35
回覆 樹熊MA 的帖子

寧波二 話會IN哂所有申請喎!

寧波二「所有申請人均獲面試機會。」

http://www.np2c.edu.hk/assets/news/data/1719.pdf

http://www.np2c.edu.hk/assets/news/data/1820.pdf
‹ 上一主題|下一主題