用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 銀禧 黃笏南 比較, 點解入大學比例可以相差咁多 ...
樓主: janice_BB
go

銀禧 黃笏南 比較, 點解入大學比例可以相差咁多   [複製鏈接]

miriam 發表於 19-1-8 17:32
COVER 打錯字呀

呀,漏咗個P字添
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 19-1-8 17:39
呀,漏咗個P字添
互捉錯字
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

hkpapa852 發表於 19-1-8 16:48
幫我留意吓, 新版本有冇人破解到

一樣⋯⋯二、三分鐘破了!

義氣仔女 發表於 19-1-8 17:01
銀禧同黃笏南2間既成績係咪差好多我唔敢講,但我好肯定2間既校長係差好遠,銀禧校長好9條街,黃記校長同豬 ...

想借問 銀記 係米 操行b 或以上就有得in?

pypy405 發表於 19-1-8 18:13
想借問 銀記 係米 操行b 或以上就有得in?

好似係,但其實我覺得依 d野好死,唔同學校比操行分鬆緊都唔同

sukitelfold 發表於 19-1-8 18:10
一樣⋯⋯二、三分鐘破了!
果然高手在民間
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 19-1-8 16:20
我又整緊另一個新版本, 睇吓今次有冇咪快俾人破解到先

新link (舊個份已經無咗):

人地下左㗎,你D料變成A貨,小心D~~~

hkpapa852 發表於 19-1-8 17:39
呀,漏咗個P字添

錯多幾個,就可以證明版源係你既~~~

義氣仔女 發表於 19-1-8 17:31
詳細就唔方便講太多,因為一講就知係我,但我覺得黃記既樂團水平唔係佢吹到既咁勁,我聽過樂團演出,覺得 ...
你既意見同校友你朋友講既一樣, 話校長成日搞呢D, 又唔顧下同學仔D成績, 搞到跌晒, 以前好勁既咁話。可能係校友, 愛之深責之切。

我覺得銀禧D學生都純喎。

mcl203 發表於 19-1-8 18:22
人地下左㗎,你D料變成A貨,小心D~~~
無所謂,我會不定期update,不定期加入人為失誤

詳細就唔方便講太多,因為一講就知係我,但我覺得黃記既樂團水平唔係佢吹到既咁勁,我聽過樂團演出,覺得 ...

明白!! 謝謝!!
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

hkpapa852 發表於 19-1-8 18:25
無所謂,我會不定期update,不定期加入人為失誤

人地擺番正D藝術料,有機入到你誹謗~~~

可否问一问,在那间音乐巧劲的小学的学生,通常级别排什么位置会选黄记或银记?一般来说,前一些年中,都会觉得黄记是B1B,银记是B1C,那时选黄记是很合理的。

little_yolky 發表於 19-1-8 18:25
你既意見同校友你朋友講既一樣, 話校長成日搞呢D, 又唔顧下同學仔D成績, 搞到跌晒, 以前好勁既咁話。可能係 ...

係,銀禧 d學生都好純,印象中純得黎比黃記既學生醒目,所以,除左校舍之外,唔覺銀禧有咩衰過黃記

猴子爸 發表於 19-1-8 18:29
可否问一问,在那间音乐巧劲的小学的学生,通常级别排什么位置会选黄记或银记?一般来说,前一些年中,都会 ...

坦白講,一般排中至中後,甚至好後先會選依2間,當年我都覺得可以搏間更好既,只係我想穩陣 d,  諗住自行穩入就算啦

義氣仔女 發表於 19-1-8 18:30
係,銀禧 d學生都好純,印象中純得黎比黃記既學生醒目,所以,除左校舍之外,唔覺銀禧有咩衰過黃記
...
阿女鐘意無辦法啦, 咁好彩阿女鐘意間水平差唔多, 隔離帖有JM阿女B1A, 鐘意間B1C, 阿媽都忍痛俾佢。

義氣仔女 發表於 19-1-8 18:33
坦白講,一般排中至中後,甚至好後先會選依2間,當年我都覺得可以搏間更好既,只係我想穩陣 d,  諗住自行 ...

对于乐团的看法,我明白你说什么,音乐巧劲那间小学,英华小学这些乐团,真是不得了,随时比一般中学强。另外,你话黄记程度很普通,是因为之前间小学谷了上去,所以很多东西已经应付自如?可能高中会不一样吧。

little_yolky 發表於 19-1-8 18:33
阿女鐘意無辦法啦, 咁好彩阿女鐘意間水平差唔多, 隔離帖有JM阿女B1A, 鐘意間B1C, 阿媽都忍痛俾佢。 ...

係呀,所以我都由得我個女,比著我係隔離舖既 jm,  我唔會由得個女選一間差咁遠既

不過咁,好勁既學校始終有 d勾心鬥角野,我又唔想我女喺依種氣氛既學校讀書,而家普普通通,佢開心就算

義氣仔女 發表於 19-1-8 18:36
係呀,所以我都由得我個女,比著我係隔離舖既 jm,  我唔會由得個女選一間差咁遠既

不過咁,好勁既學校始 ...

不過勾心鬥角⋯⋯可能是個人,大圍也是欣賞成績好的同學,見佢哋會説:邊個邊個乜科超勁、超高分,語氣也是欣賞正面的。

其實wfn 校長過嚟主要係搞新校舍個project, 好似話佢仰係Engineer background.  佢都好快退休。

同埋呢幾年嘅學生就係當年去借校舍果批,據說質素真係比銀禧同期學生稍弱。  但返回九龍塘後,收生能力就逆轉了。  要等多3至4年才能見真章。
‹ 上一主題|下一主題