用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 填寫申請表, 服務、獎項年級還是項目去分類 ...
go

填寫申請表, 服務、獎項年級還是項目去分類 [複製鏈接]

我有兩個版本, 邊種方式較合適, 以年級還是項目去分好?

舉例
A方式

16-17  四年班  風紀
16-17  四年班  班長

17-18  五年班  風紀
17-18  五年班  班長

18-19  六年班  風紀
18-19  六年班  班長

B方式

16-17  四年班  風紀
17-18  五年班  風紀
18-19  六年班  風紀

16-17  四年班  班長
17-18  五年班  班長
18-19  六年班  班長

3    0    0    1

回覆樓主:

我會揀A

如果得六項,我會建議咁填:
更重要既野1(學術相關):XX-XX(X~X年班)  
更重要既野2(學術相關):XX-XX(X~X年班)  
更重要既野3(體藝相關):XX-XX(X~X年班)  
更重要既野4(體藝相關):XX-XX(X~X年班)  
風紀:16-19(四~六年班)  
班長:16-19(四~六年班)  

王家爸爸 發表於 19-1-3 13:52
更重要既野2(學術相關):XX- ...
申請表有提示唔夠就自行另頁

我打算將最重要的先填落申請表

再加另頁總表列出(一頁)

王家爸爸 發表於 19-1-3 13:52
更重要既野2(學術相關):XX- ...

都應該可以咁填

佢表係

年份         年級        名稱
16-19     四至六      XXX
16-18     四至五      XXX

gigi1227 發表於 19-1-3 13:55
申請表有提示唔夠就自行另頁

我打算將最重要的先填落申請表
即使申請表有提示唔夠就自行另頁,但係除非你有多過六項全港性或者國際性既勁獎,否則最好唔好加。獎係鬥勁既,唔係鬥多。分散咗老師既注意力,反而蝕底。

gigi1227 發表於 19-1-3 13:59
都應該可以咁填

佢表係
更好既填法係:
年份     年級        名稱
XX-XX  X~X年班    更重要既野1(學術相關)
XX-XX  X~X年班    更重要既野2(學術相關)
XX-XX  X~X年班    更重要既野3(學術相關)
XX-XX  X~X年班    更重要既野4(體藝相關)
XX-XX  X~X年班    更重要既野5(體藝相關)
16-19    四~六年班  風紀、班長、XX、XX
將啲校內野填埋一齊。

王家爸爸 發表於 19-1-3 14:09
更好既填法係:
年份     年級        名稱
XX-XX  X~X年班    更重要既野1(學術相關)

改動下先

申請表得校外比賽, 校內/外服務, 校隊, 和課外活動 四類別

咁校內的獎可以放邊好? 定即係學校唔睇校內獎?

THANKS
‹ 上一主題|下一主題