用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 Esf year 1 RC SJS (junior primary) 有幾多人一班? ...
go

Esf year 1 RC SJS (junior primary) 有幾多人一班? [複製鏈接]

請問通常幾人一班架?
係咪每日都有體育堂?
多吾多school outing?

小兒讀緊嘅國際學校每個單元都通知家長小朋友將會學咩...
每個學期亦都會有評核(當然沒排名亦沒有分數)

有冇家長可以分享esf 係點樣比資訊家長?定係冇㗎?

非常感激

1    0    0    1

回覆 elainL 的帖子

以下係SJS嘅資料:
請問通常幾人一班架? 30人
係咪每日都有體育堂?Y1兩星期共3堂,其他日子都有時間喺操場玩
多吾多school outing? 唔多
小兒讀緊嘅國際學校每個單元都通知家長小朋友將會學咩...每兩個禮拜有class newsletter,講下兩個禮拜會學咩,同埋家長有咩可以準備
每個學期亦都會有評核(當然沒排名亦沒有分數)
每個unit結束都會有assessment report,亦會喺假期前派portfolio,俾家長睇返上個unit做過、學過嘅嘢,包括工作紙同art work
有冇家長可以分享esf 係點樣比資訊家長?定係冇㗎?

學校有個platform分享一啲平日上堂活動嘅相,重要嘅資訊會用enotice加email。

回覆樓主:

RC 28 students a class

elainL 發表於 18-12-31 16:02
請問通常幾人一班架?
係咪每日都有體育堂?
多吾多school outing?

上咗學校網站未?

回覆 Radiomama 的帖子

上左,約左SJS school visit ... 但RC 未有得約。

ZackMama 發表於 18-12-31 22:02
回覆 elainL 的帖子

以下係SJS嘅資料:
Thank you very much for the information
‹ 上一主題|下一主題