用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 阿女沒有拎 BRP 回來香港
go

阿女沒有拎 BRP 回來香港 [複製鏈接]

被我發現了, 英國又放假中, 我send 左 email 同留了口訊, 都唔知趕唔趕到寄來。  無張卡唔駛返去啦
   1    0    0    0

回覆 安安 的帖子

學校 Keep 起 Passport 及 BRP, 但回港時只派回 Passport, 而沒有派回 BRP 比學生?  

過客 發表於 18-12-31 15:55
回覆 安安 的帖子

學校 Keep 起 Passport 及 BRP, 但回港時只派回 Passport, 而沒有派回 BRP 比學生?   ...

係。  因為不同老師派, 昨晚我發現問個女張新的 BRP 佢先發完夢知自己張卡係舊卡, 我叫佢自己打去學校問。  

安安 發表於 18-12-31 15:26
被我發現了, 英國又放假中, 我send 左 email 同留了口訊, 都唔知趕唔趕到寄來。  無張卡唔駛返去啦mou ...

呀仔十月Half term 都沒有帶回港,到返去英國於香港CX counter check in 時職員問BRP先醒起, 又比佢過到關,呀仔話在英國入境時同海關講忘記了帶,海關人員會提佢下次記得要帶回港.  (比佢嚇死我。)

Decdec 發表於 18-12-31 16:29
呀仔十月Half term 都沒有帶回港,到返去英國於香港CX counter check in 時職員問BRP先醒起, 又比佢過到關 ...

我都作最壞打算, 問定幾時再有機位。   謝謝你的解答。
‹ 上一主題|下一主題