用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 急問,自行選擇此兩間有機嗎?
go

急問,自行選擇此兩間有機嗎? [複製鏈接]

請教一下,小兒油尖旺區,級41~45,全級約15X人,自行諗住選擇聖芳濟及九華,唔知有無機呢?因好快就開始要交表,所以才急問各位意見,謝謝 !
   0    0    0    0

心肝寶貝B 發表於 18-12-26 03:39
請教一下,小兒油尖旺區,級41~45,全級約15X人,自行諗住選擇聖芳濟及九華,唔知有無機呢?因好快就開始要 ...

你好,由于你供提的信息太少,建議問返小學老師,以前你類似小朋友的呈分名次派邊間做參考做決定。
你嗰區1C的天主教男校,除了SFX好似無; 如跨區觀瑪、長天會否考慮?

請教一下,小兒油尖旺區,級41~45,全級約15X人,自行諗住選擇聖芳濟及九華,唔知有無機呢?因好快就開始要 ...

如果想留返大抽獎, 抽九華/聖芳濟, 自行呢2間係進取。
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

老師有什麼意見?SFXC全in都有機會。有冇參考過上屆有份見九華C兄的名次?這兩間是你所屬的區,如冇其他心儀的中學,只要考好呈三保持在B1抽獎仍有機會的。

回覆樓主:

油天定大天?如新大天,呢個名次自行一定無得in, 舊年級20九華都已無得見

其實我心儀SFX,只係另一間唔知揀邊間,有諗過黃笏南或旅港開平,但又唔知有無機會,而老師同我傾完等於無傾過咁

sissysze 發表於 18-12-26 11:37
油天定大天?如新大天,呢個名次自行一定無得in, 舊年級20九華都已無得見
...
油天呢?
‹ 上一主題|下一主題