用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣吳國偉幼稚園
樓主: 小义燒
go

荃灣吳國偉幼稚園 [複製鏈接]

pigpigbb2016 發表於 18-12-19 14:35
waiting 有WAITING NO架,,排得前是有機會的,
請問amw28算唔算前呀?

回覆 terrywww 的帖子

但係happy school 係好難入到1線私小, 聽聞吳國偉的升小, 一年得幾個入到私小, 仲要唔係一線, 即係話,TSL, SFA 果D都唔使諗, 人地D老師都話冇咩聽過有收過救世軍幼稚園的學生...............我估幾年都係得1,2個超班或者有背景人士入到............所以希望果D一心唔係想happy school 的家長快D放位, 留番D機會俾想讀的家長
讀得救世軍既, 都唔係target 咩名校

回覆 kk_nam88 的帖子

算,慢慢等應會有位的。排前60都有機會,不過要耐心等候,call到下年4月都仲會call waiting 的。

回覆 puiyee61 的帖子

請問邊到睇到佢升小既情況~~佢網頁都無寫? 謝謝

Floriass 發表於 18-12-19 16:00

算,慢慢等應會有位的。排前60都有機會,不過要耐心等候,call到下年4月都仲會call  ...
真的嗎? 4月仲有? 但4月應該都交哂學費同校服書簿費喇
am班先得30個位 排28應該都好難先到

am有60個位。當年waiting 6x, 4月 call waiting 入讀。

Floriass 發表於 18-12-19 19:52

am有60個位。當年waiting 6x, 4月 call waiting 入讀。

原來4月都仲會call人

回覆樓主:

有pm offer,請問大家知唔知可唔可以由下午班轉做上午班?機會大嗎?

小义燒 發表於 18-12-21 00:38
有pm offer,請問大家知唔知可唔可以由下午班轉做上午班?機會大嗎?

拒本身有am waiting list.. 打去問下?

Hamhamham 發表於 18-12-21 11:43
拒本身有am waiting list.. 打去問下?

打去問咗,佢話可以寫信申請,但係有淨既學位會比咗waiting先,之後開咗學如果仲有餘學位,先再抽籤決定可唔可以比你轉。咁即係轉到上午班既機會幾乎係零 。

小义燒 發表於 18-12-21 23:37
打去問咗,佢話可以寫信申請,但係有淨既學位會比咗waiting先,之後開咗學如果仲有餘學位,先再抽籤決定可 ...

唔知有幾多人排waiting

Hamhamham 發表於 18-12-22 00:12
唔知有幾多人排waiting

我估好多好多

回覆樓主

吳國偉算唔算係活動教學?

Hamhamham 發表於 18-12-22 10:14
吳國偉算唔算係活動教學?

應該都係

Floriass 發表於 18-12-19 19:52

其實點解4月仲會call 嘅明明啲學校12月都出哂offer, 1月又落埋970,點解之後仲有位剩

Hamhamham 發表於 18-12-23 12:16
其實點解4月仲會call 嘅明明啲學校12月都出哂offer, 1月又落埋970,點解之後仲有位剩 ...
1月註冊左一間券校,而12月又註冊左私校,1人係可以註冊兩間以上(1間券,無數咁多私校)。因為四月左右要交雜費,一般都已揀定會只俾一間雜費,如果佢最終揀左私校,咁券校就會放位。

AAV 發表於 18-12-23 14:36
1月註冊左一間券校,而12月又註冊左私校,1人係可以註冊兩間以上(1間券,無數咁多私校)。因為四月左右要 ...

謝謝你的解答

AAV 發表於 18-12-23 14:36
1月註冊左一間券校,而12月又註冊左私校,1人係可以註冊兩間以上(1間券,無數咁多私校)。因為四月左右要 ...

原來係咁,明白,謝謝

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~
‹ 上一主題|下一主題