用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 Deleted
go

Deleted

Deleted

回覆樓主:

回覆 pekovian 的帖子

明白,但樂X我感覺佢地係為保自己聲譽,佢唔係有教無類,我小朋友入到去,到出來,個樣好似嚇親,仲好驚,落到樓話《媽媽,我唔係度返學,好驚》但唔知名乜事

almat 發表於 19-1-6 17:15
回覆 pekovian 的帖子

明白,但樂X我感覺佢地係為保自己聲譽,佢唔係有教無類,我小朋友入到去,到出來, ...

你小朋友講唔講得返發生咩事?好驚喎!

我唔知佢地有無揀學生,但我女果班都都係名幼、龍幼生(可能尼類家長緊張d)

佢地老師係嚴架,我女當時都話唔鍾意上,但見到佢有進步我地都上晒全年,尼排我女先問幾時再去上堂,好掛住老師

pekovian 發表於 19-1-6 20:09
你小朋友講唔講得返發生咩事?好驚喎!

我唔知佢地有無揀學生,但我女果班都都係名幼、龍幼生(可能尼類 ...

上成年面試班?!

bananaGi 發表於 19-1-16 17:49
上成年面試班?!

一年係normal,我後來先知有同學由K1開始上面試班。

pekovian 發表於 19-1-16 18:02
一年係normal,我後來先知有同學由K1開始上面試班。

玩左輪k, 玩埋小一。

我睇到既係, smart 就係smart...  potato 就係potato... 上唔上無分別。

而且 名校根本自有一套法則, 唔係你最smart一定得, 家底,父母工作都係考慮...

所以, 揀適合就好了。

bananaGi 發表於 19-1-17 12:43
玩左輪k, 玩埋小一。

我睇到既係, smart 就係smart...  potato 就係potato... 上唔上無分別。

你問我面試班有無用,我都唔可以答100%有用,考到心儀學校既會答有用,考唔到既會答無用....

我女由薯薯地去到醒醒地,唔敢話全部係面試班作用,可能係大左一年既自然進步。

面試班俾我知道天外有天,知道個女邊方面不足,自己再重點訓練,亦掌握左唔同學校既面試模式,正如考公開試會溫past paper,雖然題目年年唔同,但起碼知題型。

pekovian 發表於 19-1-19 19:48
你問我面試班有無用,我都唔可以答100%有用,考到心儀學校既會答有用,考唔到既會答無用....

我女由薯薯 ...

請問你報咗邊間?

Nomos 發表於 19-1-21 08:55
請問你報咗邊間?

樂X