用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 東區2頭自行觀塘官立係咪近附無可能
go

東區2頭自行觀塘官立係咪近附無可能 [複製鏈接]

仔,東區B2頭,老師話自一可搏1尾,因搬左秀茂坪,出區外交通比較吃力,如搏觀官,寧2,觀官哥到係咪會浪費一個自行機有玩中樂三弦(咁冷門我真係驚驚地),童軍
因為有中樂團仔好中意,佢咁中意唔試又怕後悔,其實學校定位係B1中定尾
會唔會揾東區1尾好啲
   2    0    0    0

@[email protected] 發表於 18-12-14 11:45
仔,東區B2頭,老師話自一可搏1尾,因搬左秀茂坪,出區外交通比較吃力,如搏觀官,寧2,觀官哥到係咪會浪費 ...

或許 自行 和 派位乙部(觀塘校網) 首選 蒙民偉  機會較佳

回覆 @[email protected] 的帖子

B2頭去觀中機會不大,蒙民偉呂郭或將軍澳王華湘

老師話東區BAND 2頭,但可博band 1尾,可能全港都係BAND 1尾學生

我覺得自行可以用一個位搏下,既然阿仔鐘意,而且又有玩中樂,中樂又係觀官比較出名的項目,可能會有機會

自行2就寫一間BAND 2中學,例如何文田官立,呢間都有中樂團

不過大抽獎就唔會轉校網,留返係東區

秀茂坪有613巴士過東區,留返東區選擇同機會多。

回覆 天兒 的帖子

同意,可試筲官

天兒 發表於 18-12-14 16:15
秀茂坪有613巴士過東區,留返東區選擇同機會多。
613到筲箕灣再轉小巴或巴士上山,唔塞車唔計等車要用最少個半鐘一程先上到筲官😭最放便嘅學校全部1a, 1b
最後都係自行之後講哥兩間,暫時都有收面試信,抽就都係過番東區,萬一出左公海就只能叫阿仔自求多福

仔好飄忽,呈一考得唔好呈二正常番啲,學校試又好啲,即五年級名次係六年級兩倍,暫排1x

回覆樓主:

請問觀中band 幾?

@[email protected] 發表於 19-2-26 08:39

613到筲箕灣再轉小巴或巴士上山,唔塞車唔計等車要用最少個半鐘一程先上到筲官😭最放便嘅學校全部1a ...

講快,應該係到藍田轉694/606x,由藍田上車計到筲官不用半個鐘。

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

@[email protected] 發表於 19-2-26 08:39
613到筲箕灣再轉小巴或巴士上山,唔塞車唔計等車要用最少個半鐘一程先上到筲官😭最放便嘅學校全部1a ...
你講果間係筲箕灣東官立中學 (Band2尾Band3頭). 人地講果間係筲箕灣官立中學(Band1C至2A). 呢間係聖馬可中學附近.

pccw2017 發表於 19-2-26 11:37
你講果間係筲箕灣東官立中學 (Band2尾Band3頭). 人地講果間係筲箕灣官立中學(Band1C至2A). 呢間係聖馬可中 ...
下....筲東同筲官係隔離炸wor, 都係係柴灣斜

cecibellemama 發表於 19-2-26 12:36
下....筲東同筲官係隔離炸wor, 都係係柴灣斜

係喎!你啱,我搞錯左。Sorry !
‹ 上一主題|下一主題