用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖公會面試
樓主: Jkjk999
go

聖公會面試   [複製鏈接]

hil_hy_c211 發表於 18-12-10 15:30
咁睇圖畫認物件,小朋友講到幾多樣??@@ 其實幅圖我覺得女女好多野都識..........但佢只肯指2樣野講........ ...

老師問佢見到啲乜嘢,佢望住 張圖畫 答"玩具",之後已經唔再講。 我唯有指著每一件玩具問佢係啲乜嘢嚟嘅。 我覺得佢都係拜拜㗎啦

caca_yeah 發表於 18-12-10 15:32
老師問佢見到啲乜嘢,佢望住 張圖畫 答"玩具",之後已經唔再講。 我唯有指著每一件玩具問佢係啲乜嘢嚟嘅。  ...
成幅圖咁多野............我女只係指出左右兩邊下角落ge物件講...........好明顯果d野佢咩都唔講..........

hil_hy_c211 發表於 18-12-10 15:41
成幅圖咁多野............我女只係指出左右兩邊下角落ge物件講...........好明顯果d野佢咩都唔講.......... ...

其實我個仔嗰日都好唔合作 佢見到隻手偶已經怕咗, 之後又畀一個藍色嘅波仔 轉移視線。 明明佢入去之前都好鬼精靈入到去就變咗鵪鶉

其實如果這間收的話是否各位家長的Top Choice呢?

我係6號下午in
解難就同前面講的一樣,一個木製積木、一個duplo Lego,1粒blu tack,1條雪條棒,要求把雪條棒企起身,老師無俾任何提示。。

家長問題就問點樣處理小朋友偏食問題,唔係難答,但有啲估唔到會問呢個

mipama 發表於 18-12-10 15:56
其實如果這間收的話是否各位家長的Top Choice呢?

其實我都有同樣嘅問題,入到去覺得間學校唔係幾舊,d玩具有舊,啲老師都非常地有經驗咁嘅樣。有冇媽媽可以分享下呢間學校嘅長處?

回覆樓主

Good luck !
‹ 上一主題|下一主題