用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 資優教育 WsIC-IV 四大範疇差異大
樓主: Giyo
go

WsIC-IV 四大範疇差異大  

回覆 Mrspan 的帖子

係!咁岩嘅!我小朋友就快5歲!你?

我小朋友係有兩項達99.9 %。

hatlady 發表於 21-2-18 14:19

係!咁岩嘅!我小朋友就快5歲!你?

Same, she’s almost 5 when did the test.

你有無同校講要點做?
有無JOIN佢哋啲小組?

Mrspan 發表於 21-2-18 16:08
Same, she’s almost 5 when did the test.

我小朋友又係同你地嘅差唔多年紀。我中大做嘅,VSI 同PSI 係相對低分,其他就都算高分。心理學家有建議我IS 會適合啲,因為冇傳統咁多重複抄寫,大人小朋友都會開心啲。

我都上知PSI 有冇咩方法可以提升下。

回覆 lollylolly 的帖子

佢有無比意見你?我個個EP幫我安排配對小組,搵適合嘅小朋友一齊上。
呢排我不斷搵好多資料,PM?

hatlady 發表於 21-2-20 21:55

佢有無比意見你?我個個EP幫我安排配對小組,搵適合嘅小朋友一齊上。

佢同我講唔使擔心,雖然係相對低分,但都有average, 所以唔使理。

但做阿媽嘅梗係想可以平均啲,因為都聽過如果啲分大差距其實都唔係咁好

我小朋友都係差異大,但個EP叫我幫佢加強弱項
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊