用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生without offer,但表現唔錯分享下
樓主: ret818
go

民生without offer,但表現唔錯分享下   [複製鏈接]

彈珠人220 發表於 18-12-5 14:26
同意第2點,去完info day,有家長問佢地對SEN學校有咩特別照顧,個中學校長即刻話 "我地冇呢啲學生喎" , ...

我有長輩同朋友都係呢間嘅畢業生
佢地不約而同話讀書時壓力好大
唔好話SEN學生
唔係精英佢地都話會好辛苦
所以我都無幫小朋友報呢間學校

回覆 Mandy1022 的帖子

我b part 1 70% 答對, 又自行收拾玩具, 泊埋張椅子, part 2 第一個舉手答左一條,專心坐定,全程有禮, 有多謝, 同bye bye老師等等,都收reject ,連waiting 都無, 有d失望, 唔明佢地收生準則

大B, 不考慮PM
part 1 唔識
part 2 專心聽故事, 主動回答, 好有反應
不過呢個Part 1 令我覺得小朋友唔適合呢間學校. 我認為 A-Z 同 0-9 係應該喺K先學的

我朋友個仔有輕微自閉症傾向, 因為智力正常, 認字好叻, 所以pass了K1 interview, 讀完K2 就轉校, 因為老師話佢跟唔到, 佢知自己個仔去唔到民小. 所以有SEN需要這間學校真係唔合適. 當然叻小朋友無問題

回覆樓主

我收waiting, 有讀playgroup的(emoji)

BABA124 發表於 18-12-6 22:05
民幼廁所喺班房入面㗎,兩個班房共享一個厠所,你要入咗班房先去到廁所,咁面試緊點借俾你?除非去小學部 ...

‹ 上一主題|下一主題