用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 【溫馨提示】小心打手入黎宣傳升中網站 ...
樓主: miriam
go

【溫馨提示】小心打手入黎宣傳升中網站 [複製鏈接]

miriam 發表於 18-12-3 11:34
仲有唔少中學都有打手入左黎, 記住, 版主未死囉!

估唔到中學都要打手,以為美容版先有

醒目開學勳章 王國長老

Felix223 發表於 18-12-3 23:30
中小學同幼稚園都有, 係有無時間睇同捉

我發起癲上黎真係慢慢揾

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 18-12-3 15:08
成日都係我最眼訓既時間畀刺激我, 等我炒鑊 "大鑊飯" 畀佢地食.

有得食,預埋我!
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

醒目開學勳章 王國長老

ANChan59 發表於 18-12-4 10:17
有得食,預埋我!
噚日個鑊派晒, 下次請早
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

hkpapa852 發表於 18-12-3 15:02
今期最經典, 某網站攞 khmama 個份 2010 年中學Banding 資料出嚟改頭換面, 就當係自己嘢.

仲有會員係一堆  ...
禁嚇人?有無link睇下?

miriam 發表於 18-12-3 23:35
中小學同幼稚園都有, 係有無時間睇同捉

我發起癲上黎真係慢慢揾
諗起馬騮捉蝨乸,有排捉喎……

醒目開學勳章 王國長老

Yanamami 發表於 18-12-4 10:21
我噚日情緒失控, 手起 keyboard 落

Felix223    發表於 18-12-4 12:08
subb    發表於 18-12-4 10:46
Yanamami    發表於 18-12-4 10:28

Yanamami 發表於 18-12-4 10:21

希望唔會俾版主打頭:

https://www.schooland.hk/download/sspa-2018-ca-analysis-20180417.xlsx

留意吓, 各校Banding, 同khmama係2010個份有咩分別?

香港人既知識產權....... 已回歸祖國水平了!

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 18-12-4 10:35
希望唔會俾版主打頭:

https://www.schooland.hk/download/sspa-2018-ca-analysis-20180417.xlsx

有分別, 改左幾隻數目字, 都叫有對返 2016/2018 個學位分配既, 但 banding 就呵呵呵囉.

Felix223 發表於 18-12-3 23:30
其實學校打手係點?狂讚?狂踩?
美容版真係得啖笑。我覺得理財版都唔少⋯

醒目開學勳章 王國長老

artroboy 發表於 18-12-4 11:53
...
實例已經

artroboy    發表於 18-12-4 14:35

artroboy 發表於 18-12-4 11:53
...
我都唔知點答你, 因為我好surprise 原來呢度都有...

artroboy    發表於 18-12-4 14:35

miriam 發表於 18-12-3 11:34
仲有唔少中學都有打手入左黎, 記住, 版主未死囉!

越嚟越發現自己似打手:打爛玻璃𠝹親人隻手
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 18-12-7 08:25
越嚟越發現自己似打手:打爛玻璃𠝹親人隻手
你成日搞到成地玻璃碎架喇

kkhon 發表於 18-12-3 14:35
踩左啦,就上星期简介会完左喺FB踩。
Facebook邊個post有得睇呀,我想睇下踩成點呀,如果唔夠勁我想幫拖喎!

之前啲人又話呢間窩打老道男校好自由,唔使上堂,唔使做功課。點知今年入去讀都唔係咁,成鬼日要默書,又要做project,又小測大測考試,一直冇停過,今次真係信錯人喇!

Yanamami 發表於 18-12-4 10:22
諗起馬騮捉蝨乸,有排捉喎……
我哋几個同系列鐵粉, 都好有打手嫌疑

Queenielam88 發表於 18-12-7 10:14
Facebook邊個post有得睇呀,我想睇下踩成點呀,如果唔夠勁我想幫拖喎!

之前啲人又話呢間窩打老道 ...
係家長自己的FB,什么"disappoited"话MC英文吾卷脷喎!

Queenielam88 發表於 18-12-7 10:14

之前啲人又話呢間窩打老道 ...
老老實實今年低form加的ST傳闻係咪你地要求架?

kkhon 發表於 18-12-7 13:14
係家長自己的FB,什么"disappoited"话MC英文吾卷脷喎!
下…個位哥哥把聲好好聽(我聽第一場), 我仲同我朋友講話佢把聲好似鄭子誠…

kkhon    發表於 18-12-7 14:06
‹ 上一主題|下一主題