用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 雷蔡群樂,李鄭屋,佳寶邊間好?
go

雷蔡群樂,李鄭屋,佳寶邊間好? [複製鏈接]

我想問雷蔡群樂幼稚園,李鄭屋幼稚園,佳寶幼稚園都有 offer,但唔知間邊間好?
我自己想入李鄭屋因為全日,但先生又想入佳寶但朋友又話雷蔡群好有心,請大家比d意見。
   0    0    0    0

回覆樓主

李鄭屋出左offer喇??呢間學位勁少又難入,其實我幾中意呢間覺得幾有心。

samanthaooi 發表於 18-11-29 21:01
我想問雷蔡群樂幼稚園,李鄭屋幼稚園,佳寶幼稚園都有 offer,但唔知間邊間好?
我自己想入李鄭屋因為全日 ...
咦咦~~我地小朋友有機會做同學仔喎!我同你情況有啲似呀,我自己偏向想讀李鄭屋,一黎近啲可以行路返學,二黎全日,但老公最中意佳寶,不過我地佳寶暫時係WAITING,係呢你知唔知李鄭屋升小一嘅情況?學術等各方面銜接得好唔好?

回覆 Jennifer915 的帖子

係啊,都係昨日先收到offer. In 李鄭屋時覺得老師們選用Montessori教學所以印象特別深刻。

回覆 cicicheng 的帖子

我都想知升小一情況~ 哈哈!佳寳校長及學校理念和我們很接近,而且有外籍老師每日英文堂一小時,K3時又會多一點學術性教育。但李鄭又離我們家很近,矛盾矛盾

佳寶>李鄭屋之後到雷蔡群樂~

回覆 0030 的帖子

佳寶am vs 李鄭屋全日 🤔
已放棄雷蔡群樂am了。。。

samanthaooi 發表於 18-11-30 08:29
回覆 cicicheng 的帖子

我都想知升小一情況~ 哈哈!佳寳校長及學校理念和我們很接近,而且有外籍老師每日 ...

我都想知讀李鄭屋英文會唔會差啲,你知唔知佢幾耐上一堂net呀?

回覆 samanthaooi 的帖子

ftm 選am,wkm 選全日~

回覆樓主:

聽講李鄭屋比較happy school, 上到小學要多小小時間 pick up.

回覆樓主:

Hi....各位好 ~ 我都收到李鄭屋,希望大家做到同學仔啦 (emoji) ! 雷蔡群樂我都有報,不過報名時見到有老師扯排隊中的學生,變頓時對佢有保留,結果連 in 都無去 !
‹ 上一主題|下一主題