用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍城浸信會簡介會
go

九龍城浸信會簡介會 [複製鏈接]

見下面有人分享其他學校簡介會我都好想講下,去咗兩年咁多個簡介會,感覺最差一定係亞皆老街間浸信會,可能有人會中意個校長講野夠直,但我覺得佢好冇禮貌,好唔大體

話就話個簡介會係面試tips,但好多根本就係佢個人喜好個人主觀感受,好似佢話面試當日唔好著親子裝,話因為佢覺得好礙眼好嚇人,其實當日都有d家長帶小朋友一齊去係著親子裝去聽簡介會,可能果d家長唔介意啦,但比著我一定覺得好肉酸囉比人開咪咁話,或者佢婉轉D講面試日著親子裝冇得加分,所以冇需要咪算囉
   1    0    0    0

回覆樓主:

仲有我最驚訝係,個校長話唔好諗住佢地學校有校工,就面試當日帶細路去佢地學校大便,我心諗,大佬,小朋友屎尿屁時間邊邊有咁易控制呀,大人都未必得啦,同埋我唔信有家長會貪你個校工嚟大便囉,而且有家長陪面試架嘛,有家長在場邊個會要人幫自己細路搞屁股呀?

又講到係我地家長懶,唔早啲捉個細路起床飲杯暖水比佢廁所慢慢坐,面試時間係上晝嚟架嘛,我唔比個細路訓夠先面試咪仲煩,都唔知呢個校長自己有冇小朋友既

lym718 發表於 18-11-27 11:06
見下面有人分享其他學校簡介會我都好想講下,去咗兩年咁多個簡介會,感覺最差一定係亞皆老街間浸信會,可能 ...

估唔到咁差,我仲考慮緊要唔要offer

lym718 發表於 18-11-27 11:06
見下面有人分享其他學校簡介會我都好想講下,去咗兩年咁多個簡介會,感覺最差一定係亞皆老街間浸信會,可能 ...

佢叫人去簡介會個whatsapp有2個錯字。。。
我見到都     

natalie1228 發表於 18-11-28 23:53
估唔到咁差,我仲考慮緊要唔要offer

如果冇其他學校offer都冇得揀架啦

不過比著我有其他收的話,我一定唔會揀佢

shansqr 發表於 18-11-29 09:08
佢叫人去簡介會個whatsapp有2個錯字。。。
我見到都

係囉我一睇完個短訊都打個突,不過呢D可能係文員出嘅,又唔關D校長老師事

但寫明要著好d都幾核突,聽個講座咋...

lym718 發表於 18-11-29 09:51
係囉我一睇完個短訊都打個突,不過呢D可能係文員出嘅,又唔關D校長老師事

但寫明要著好d都幾核突,聽個講 ...

但都應該double check下先send出街吧

lym718 發表於 18-11-29 09:48
如果冇其他學校offer都冇得揀架啦

不過比著我有其他收的話,我一定唔會揀佢

因為我自己prefer全日呀~難得有位又唔想放棄~個日面試見到d老師都幾有愛心

希望其他用家分享下,thx~

回覆樓主

有無搞錯呀,個校長咁講野,俾我都唔會,俾小朋友去讀
‹ 上一主題|下一主題