用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 問兩個好基本ge問題
go

問兩個好基本ge問題 [複製鏈接]

小朋友考完呈分試二,學校幾時會(或者會唔會)將具體第幾名(加埋第一次呈分試)、banding話比學生知?之前小學名次會用鉛筆寫在學生手冊,所以學校應該系唔會唔肯講名次;
因為系根據師姐師兄上年成績,小學系唔系已經可以確定小朋友banding(而唔好話band1尾、band2頭,不確定)?
   0    0    0    0

ljason 發表於 18-11-26 16:16
小朋友考完呈分試二,學校幾時會(或者會唔會)將具體第幾名(加埋第一次呈分試)、banding話比學生知?之 ...
好睇學校,大部分會講範圍;
根據師姐師兄上年成績,老師只係大約知道B1率,但係老師一定知道校內呈分排名。

ljason 發表於 18-11-26 16:16
小朋友考完呈分試二,學校幾時會(或者會唔會)將具體第幾名(加埋第一次呈分試)、banding話比學生知?之 ...

間間小學做法唔同, 有D乜都唔講, 聽"老"師"點"做。

有D全級排名, banding, show埋歷屆舊生排名及去向, 都至博唔博得過都分析你知
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!
‹ 上一主題|下一主題