用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 參觀學校
go

參觀學校 [複製鏈接]

請問大家參觀學校會帶埋仔女嗎?
如果帶埋去咪要同學校請4~5日假
   0    0    0    0

醒目開學勳章

bearbeargo 發表於 18-11-24 22:22
...

仔女才是用家, 當然會一齊去參觀學校,  英國2月中才放half term, 你可以選農曆新年假去

3b 發表於 18-11-24 22:49
仔女才是用家, 當然會一齊去參觀學校,  英國2月中才放half term, 你可以選農曆新年假去
...

學校需要月底前比deposit,
有機會可以傾到2月school visit 後先比$嗎

3b 發表於 18-11-24 22:49
...

對呀, 仔女係用家, 一定要帶埋佢哋去!

bearbeargo 發表於 18-11-24 23:25
學校需要月底前比deposit,
有機會可以傾到2月school visit 後先比$嗎

前年我同阿仔一月尾農曆新年前去左三間已有offer的學校visit, 阿仔同香港學校請了兩日假,agent幫我地申請延期交deposit的。

回覆樓主

明白,會同Agent 反映!
謝謝大家

bearbeargo 發表於 18-11-24 22:22
...

我大仔那時他委托了我去看看,因為他在香港又讀DSE,又要考5間UK Boarding Schools超忙; 剛考那時剛辭工,9月去到10月初,參觀各種學校亦有機會去很多學校Open Days ,我大開眼界,Top Schools 有去;普通學校又有去; 記得有間在Tiverton 的細細地學校;d老師好到不得了,我問個學生想日後做什麼,他開心地説想做Tourist Guide, d老師在旁大為讚賞;話佢好有理想又付諸行動,所以有guest visit 會主動幫忙;知道有d在香港讀到無哂動力的學生,在那裡都找到讀書的樂趣,令我非常欣賞!

如果孩子唔得閒,都可以家長代辦,都會有很多得著(emoji)

如果可以的话最好的是帶子女一齊去學校是很值得。

回覆樓主

一定帶仔女去。
‹ 上一主題|下一主題