用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德望 K1 同 學之園 second in 撞時間
go

德望 K1 同 學之園 second in 撞時間

唔知德望interview 時間要幾耐,如果45分鐘內完成,應該可以趕得次學之園second in (紅磡 )

德望 - 1000
學之園 - 1115

如果時間唔足夠,你地會選擇邊間?
女仔 - 12大B

cherrycey927 發表於 18-11-24 11:42
唔知德望interview 時間要幾耐,如果45分鐘內完成,應該可以趕得次學之園second in (紅磡 )

德望 - 1000 ...

試下早d去德望,博下早到有得早in,然後再飛車去學之園

KGB123D 發表於 18-11-24 11:46

KGB123D 發表於 18-11-24 11:46

跟時間入去 早到都冇用
德望係要等好耐

回覆樓主

要傳統谷要龍校就揀德望

回覆樓主:

德望好

fibe0313 發表於 18-11-24 21:10
德望好

但係2nd in 其實機會大,有把握d
德望嘅機會率係未知數

I will choose the one with higher chance to get in.
LH

LH 2rd interview higher chance rather than GH in your case.

cherrycey927 發表於 18-11-24 11:42

德望 - 1000 ...
會不會試試根學校那邊說想遲少少到? (雖然難改到時間)
孩子第一次 in 的時候,遲了出門口,結果遲到,我眼見將會遲馬上打電話給校方說交通出現問題要遲(當然要好抱歉這樣說),他們都給孩子 in, 也有 2nd In

印象中, 前後係要45分鐘左右 (包括等候, 小女入諄室, 家長見老師), 咁樣情況除了考慮飛車別無他選.我當年2ND IN WAITING, 有寫幾封信都不成功, 身邊有兩位了朋友女都沒有被CALL WAITING.
所以個人而言, LH嘅面試都盡量不要放棄, 或者試下早少少去GH睇下會唔會早點可以入.

點都好, 加油!

LH K1得好少位, 第一輪出waiting 多, 因為N直升K1, 家長未有其他OFFER前都會交錢留位,
要等龍校出result , LH收大訂先會放位+call waiting
GH鐘意收超大B,
比我就我會IN GH
IN 完GH 再趕去IN LH

回覆樓主

唔該晒各位!我一定會去GH, 如果時間可以的話,就去埋LH.  啱啱收倒SC offer, 所以想睇下有冇機會入倒龍校

cherrycey927 發表於 18-11-27 12:01
唔該晒各位!我一定會去GH, 如果時間可以的話,就去埋LH.  啱啱收倒SC offer, 所以想睇下有冇機會入倒龍校
...
SC offer letter just received by post?

leonaleona 發表於 18-11-27 12:13
SC offer letter just received by post?

係呀!郵寄通知

cherrycey927 發表於 18-11-27 12:15
係呀!郵寄通知

妳小朋友好叻喎,
SC又收, LH又2nd in
咁就唔同玩法