用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 中文大學面試日
go

中文大學面試日 [複製鏈接]

小女有興趣中大以下四個學係,想問2018的DSE學長,知不知道中大是在放榜前還是放榜後叫面試的呢?

社會學
公共衛生
社會工作
酒店旅遊及房地產

謝謝你們
   0    0    0    0

回覆 October 的帖子

中大-酒店面試在dse放榜前,6月頭

October 發表於 18-11-21 21:00
小女有興趣中大以下四個學係,想問2018的DSE學長,知不知道中大是在放榜前還是放榜後叫面試的呢?

社會學

去中大Admission info,under 2018 Entry,會有往年相關資訊提供作參考。

Yanamami    發表於 18-11-22 08:53

Thank you so much

回覆 gigilovesnoopy 的帖子

我已經入過中文大學的網頁但是找不到你所指的東西,可否給我link🙏🏻🙏🏻

October 發表於 18-11-22 09:01

我已經入過中文大學的網頁但是找不到你所指的東西,可否給我link🙏&#1 ...

http://admission.cuhk.edu.hk/jupas/download.html

Scroll down and you’ll find 2018 entry, select interview arrangement

請問見到有些是Afterrelease ofHKDSE results, 咁即是DSE放左鎊才INTERVIEW? 咁樣的話, 是不用排brand A呢?其實我唔係好明, 可以指教下我嗎? 是否:
12月5日交Jupus 主要FOR 放磅前有interview的,先排BRAND A?
到DSE放鎊後可以改一次Jupus時,才再把放磅後有interview或不需INTERVIEW的選返上BRAND A?

vkzone 發表於 18-11-22 09:48

請問見到有些是Afterrelease ofHKDSE results, 咁即是DSE放左鎊才INTERVIE ...

其實我都唔明,要高人指點。因我家小姐是兩年後的考生,學校未詳細說明。我只是有興趣看已有資料。

醒目開學勳章 王國長老

vkzone 發表於 18-11-22 09:48

請問見到有些是Afterrelease ofHKDSE results, 咁即是DSE放左鎊才INTERVIE ...

係應該咁安排

October 發表於 18-11-21 21:00

社會學

deleted

回覆樓主:

社會學是心理學?

brother4 發表於 18-11-22 15:40
社會學是心理學?

不是,社會學以我理解類似"通識"咁,有關社會問題研究。妳細女唔係考DSE, 中大社會學 DSE 通識呢科 x 1.5 倍分數收生的

小時了了 發表於 18-11-25 08:10
不是,社會學以我理解類似"通識"咁,有關社會問題研究。妳細女唔係考DSE, 中大社會學 DSE 通識呢科 x 1.5  ...

thx

文仔媽 發表於 18-11-22 21:24
兒子也是搞緊 JUPAS 排位,請教如何知道大學放榜前或後有interview 呢?

一般只顯示:

可以找剛過去的2018面試安排作參考。
‹ 上一主題|下一主題