用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳宣道幼稚園面試
go

將軍澳宣道幼稚園面試 [複製鏈接]

有無家長可以分享吓面試詳情?

之前 in 左两間,一間就一定唔收,一間就機會一半半,來梗 24 號會 in 最後一間,即宣道,希望可以 in 得好啲。
   1    0    0    0

hk1804 發表於 18-11-19 18:26
有無家長可以分享吓面試詳情?

之前 in 左两間,一間就一定唔收,一間就機會一半半,來梗 24 號會 in 最後 ...

舊年呢間好容易,英語唱遊warm up,  跟老師玩遊戲,分蛋糕咁,家長可全程一起跟

Jenny1219 發表於 18-11-19 21:55
舊年呢間好容易,英語唱遊warm up,  跟老師玩遊戲,分蛋糕咁,家長可全程一起跟
...

多謝你分享! 即係老師睇小朋友是否投入玩遊戲? 有無問問題?? 如果淨係玩遊戲,我小朋友應該會好投入。
之前 in 慶恩竟然係考小朋友大小肌肉,結果衰左。

hk1804 發表於 18-11-19 22:31
多謝你分享! 即係老師睇小朋友是否投入玩遊戲? 有無問問題?? 如果淨係玩遊戲,我小朋友應該會好投入。
之 ...

具體我唔多記得,好似問蘋果橙果d 好簡單的,如我住坑口會揀佢,入面d 玩具好多好新,資源好多

hk1804 發表於 18-11-19 22:31
之 ...

慶恩考大小肌肉?不是玩遊戲,老師從旁觀察咩?

Jenny1219 發表於 18-11-21 22:51
具體我唔多記得,好似問蘋果橙果d 好簡單的,如我住坑口會揀佢,入面d 玩具好多好新,資源好多
...

多謝你分享,呢間學校我都鍾意,希望阿女入到啦

Yobiba 發表於 18-11-22 00:00
慶恩考大小肌肉?不是玩遊戲,老師從旁觀察咩?

係阿,係玩遊戲,考之前,校長話從遊戲中觀察佢哋大小肌肉,我女嗰組被分配玩sir滑梯,佢大肌肉比較差,爬唔到上去sir, 所以應該無希望。我見其他小朋友玩得好開心。慶恩interview由頭到尾都係玩,淨係問左一條問題: 邊個同你一齊來。今年連油顏色都無
‹ 上一主題|下一主題