用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Think (Mei foo) Vs York (Mei Foo)
go

Think (Mei foo) Vs York (Mei Foo) [複製鏈接]

收到呢兩間offer. 主要想語境好,多NET時間,有愛心,重品德。
鍾意think 小班教學(1x人一班)但聽說是兩小組共2x人共用一課室,想問問用家這是否事實?
另外,比較少人分享Mei foo york , 請問評價如何?

小朋友好動,有語言天份,學野快,但情緒管理差,欠耐性。應該如何選擇?請指教。

0    0    0    0

我個女都係 exactly 有呢兩間 offer, 都考慮緊揀邊間好!

回覆樓主

名氣方便York 比 think 好

回覆樓主

York 名氣大因爲出名貴,學店,識呼吸就收

York ! 有ID 收硬

回覆樓主:

我女舊年係 york (kowloon tong) 同 think (meifoo) 都有 offer. 我女都係坐唔定無時停,學野快,不過就唔算無耐性既。 我地結果讀左 york. think interview 時比我地既印象麻麻。 kowloon tong york 都係 16 -18 人一班左右,我以為甘叫大班添. So far 我女讀得幾好呀,聽話左秩序好左。

回覆 Nbs 的帖子

想問下Pn兩小時內面係咪仲有成半小時係等校車時間?會唔會學到好少嘢?

我都覺得好多人有York offer 😂😂

fongyu1122 發表於 18-11-19 12:43
回覆 Nbs 的帖子

想問下Pn兩小時內面係咪仲有成半小時係等校車時間?會唔會學到好少嘢? ...

甘我唔知呀,我女無搭校巴。
我唔介意得兩小時既。我其實都係住美孚附近,但我見美孚間york 太新,而且連個playground 個頂都封埋。我就係中意york 個outdoor playground 嘛。
其實我仲有考慮埋小學既。think 話就話係國際學校,但小學中學喺我心目中都唔夠一線。

fongyu1122 發表於 18-11-19 12:43
回覆 Nbs 的帖子

想問下Pn兩小時內面係咪仲有成半小時係等校車時間?會唔會學到好少嘢? ...

so far 我覺得個女學多左好多野,講多左好多野 (佢本身都多野講架喇), 而家佢差唔多全英講說話 (我地大人同佢就半中半英的), 唱歌仲會自己作歌詞。。。
我自己無教過佢alphabets, 所以佢識得既alphabets 都係學校學。

fongyu1122 發表於 18-11-19 12:44

我又覺得多人有offer 無問題,反正佢既學費已經篩走左部分人。 不過我因為係kowloon tong, 所以都多內地人, 不過係有錢嗰批。
其實有佢做水泡幾好。 而家我出去考 K 都完全無壓力,因為考唔到都有york 做 backup.

回覆 Nbs 的帖子

資料好詳細. Thanks a lot!

york 好, 考 一線 K / 小學 幾好呀.

Think 好大機會2019年搬去南昌, 要考慮地點啱唔啱你

wccfgoldcard 發表於 18-11-20 09:05
york 好, 考 一線 K / 小學 幾好呀.

Are u kidding me ?

fongyu1122 發表於 18-11-19 12:44

如果York得100個位,咪又會多人爭,香港人係咁㗎啦!鍾意爭,爭到就馨香,就係好學校!
‹ 上一主題|下一主題