用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日培正面試,大家覺得呢間學校安排如何? ...
go

今日培正面試,大家覺得呢間學校安排如何?

我覺得安排得好順暢,又唔洗重覆交多次已上載過嘅文件。整個流程45分鐘完成。唔洗點等(emoji)(emoji)

回覆樓主:

我覺得由網上報名到今日面試安排都非常好!網上交form,up load埋相,只需要print張面試証出黎就得!有D網上報名得幾日又限住每日幾點至幾點報,又要print 份form出黎叫人再貼相,又要交回郵信封!

回覆樓主

你地小朋友係獨立唱歌定group 唱,我仔話唱ABC,但呢首係佢飲歌,無理由一大班人唱(佢話一班人唱)

回覆樓主

我都覺得最好係上網報完即刻知面試時間同唔駛回節信封,不過搞佢張相同文件其實都搞左幾耐,而且仲有時間限制

racoy 發表於 18-11-10 14:23
你地小朋友係獨立唱歌定group 唱,我仔話唱ABC,但呢首係佢飲歌,無理由一大班人唱(佢話一班人唱)
...

我地group一齊唱

anyapple 發表於 18-11-10 14:30
我地group一齊唱

咁好,竟然唱ABC,thx

racoy 發表於 18-11-10 14:25
我都覺得最好係上網報完即刻知面試時間同唔駛回節信封,不過搞佢張相同文件其實都搞左幾耐,而且仲有時間限 ...
網上即報即知幾時in一流,唔洗等email 等信擔心miss 左

...

,......

kylolanee 發表於 18-11-10 11:24
我覺得安排得好順暢,又唔洗重覆交多次已上載過嘅文件。整個流程45分鐘完成。唔洗點等(emoji)(emoji)
...

我問個女今日唱咩歌,她連唱baby shark, twinkle little star, daddy finger三首送俾我,totally confused  

lollylolly 發表於 18-11-10 16:44
我仔飲歌係baby shark,第一日in真係全世界唱baby shark

我小朋友第一日in ,佢話太陽伯伯, abc

TATEYAMA 發表於 18-11-10 13:54
我覺得由網上報名到今日面試安排都非常好!網上交form,up load埋相,只需要print張面試証出黎就得!有D網上 ...

我都覺得攪得網上報名就應該咁,簡單方便快捷。
有啲網上交齊資料,然後又要有份hard copy連申請表再交去學校。。。不明所以。。。

...

我都想知佢地入房後的見面內容。。。 有無多啲分享

racoy 發表於 18-11-10 14:25
我都覺得最好係上網報完即刻知面試時間同唔駛回節信封,不過搞佢張相同文件其實都搞左幾耐,而且仲有時間限 ...

我報名嗰陣都係咁望時間,驚過時又要重新嚟過。好鬼緊張(emoji)

yeeling0101 發表於 18-11-10 16:26
網上即報即知幾時in一流,唔洗等email 等信擔心miss 左

係吖,我都覺得咁樣我哋都好安排時間(emoji)

kylolanee 發表於 18-11-10 20:20
我都想知佢地入房後的見面內容。。。 有無多啲分享

.......

回覆樓主

我仔話老師用普通話問佢野 又玩拍拍lollipops 我都唔係好知考乜

回覆樓主

我女話老師叫佢唔準講

除左有介紹幾位老師名
其他一概話唔知唔講唔係...........
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。

lollylolly 發表於 18-11-10 20:57
我仔話有問名,有玩車車,有sir滑梯.........但可信程度

我亞B都有話sir滑梯,跟住又話個滑梯壞咗

vbabyvv 發表於 18-11-10 22:12
我仔話老師用普通話問佢野 又玩拍拍lollipops 我都唔係好知考乜

普通話都岀動埋

ahpopoo 發表於 18-11-10 22:18
我女話老師叫佢唔準講

除左有介紹幾位老師名

竟然叫小朋友唔準講。。。