用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 幼兒教育學士(榮譽)學位
樓主: vkzone
go

幼兒教育學士(榮譽)學位 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

vkzone 發表於 18-11-13 11:51
我又好奇啦,點解浸大那個自資學位無NMTSS呢? 因乜呢?
水準唔夠所以不獲批?
...

咁又唔知點解,可能佢傳統上係target現有老師rather than DSE生掛.....

醒目開學勳章 王國長老

vkzone 發表於 18-11-13 17:58
請問把有interview的放入A123選擇, 那interview是否會在(考dse)放磅前in? 而在放磅後才改選擇入A123, 則之 ...

有d學校放榜前面試,有d之後,有d之前&之後
而jupas放榜係全港同步的

回覆 Charlotte_mom 的帖子

TKS.

醒目開學勳章

Charlotte_mom 發表於 18-11-13 19:23
有d學校放榜前面試,有d之後,有d之前&之後
而jupas放榜係全港同步的

如何得知那科是放榜前in?那科是放榜後in?
我睇學友社果本中六指南,大部分寫的面試日子均係5-6月   
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。

箴言二十二章六節

wawaliluk 發表於 18-11-20 00:48
我睇學友社果本中六指南,大部分寫的面試日子均係5-6月   :thi ...

Interview資料最好喺info day嘅admission talk後問Professor,或者同D在讀大學生(Booth或Demo lab)了解一下點樣interview。

資料上寫要interview可能祇是在marginal candidates才需要。

醒目開學勳章 王國長老

wawaliluk 發表於 18-11-20 00:48
我睇學友社果本中六指南,大部分寫的面試日子均係5-6月   :thi ...

我信指南咋,咁多科點續科問啊(你可以咁做嘅)
‹ 上一主題|下一主題