用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 A仔小組訓練
go

A仔小組訓練

想幫A仔搵小組訓練,佢有社交障礙,剩係自己玩,自言自語……聽講有NGO(愛x自閉症基金)有ABA訓練,有無家長試過,好似好有效?出面ABA好貴,我負擔唔起想幫佢搵合適既小組訓練,愛X既小組訓練我未搵到有家長參加過,想知成效如何。
11月中開始,要返足半年,FOR低收入家庭…服務費好似都唔高

大家有無咩comment啊?

chowyan 發表於 18-10-29 16:31
想幫A仔搵小組訓練,佢有社交障礙,剩係自己玩,自言自語……聽講有NGO(愛x自閉症基金)有ABA訓練,有無 ...

請問你小朋友幾大啊?有返足半年嘅小組訓練?

回覆 MiraLeung 的帖子

小朋友4歲半啦, 佢未參加過小組訓練啊, 愛x自閉症基金個小組訓練要上半年至一年

chowyan 發表於 18-10-31 13:19

小朋友4歲半啦, 佢未參加過小組訓練啊, 愛x自閉症基金個小組訓練要上半年至一年 ...

咁要半日幼稚園,半日去上訓練?

係啊,會咁樣安排…密集式訓練會有效d

chowyan 發表於 18-10-29 16:31
想幫A仔搵小組訓練,佢有社交障礙,剩係自己玩,自言自語……聽講有NGO(愛x自閉症基金)有ABA訓練,有無 ...

試下啦!小朋友依家係邊返學?

我個小朋友下個月上 長沙灣嘅ABA Group 口碑唔錯又平,不過宜家要唔排隊! 你參考下

回覆 amandy 的帖子

我就係想參加呢個啊! 呢間機構自負盈虧, 真係好平, 覺得治療師好有愛心, 你小朋友幾大啊??

chowyan 發表於 18-11-1 17:57
回覆 amandy 的帖子

我就係想參加呢個啊! 呢間機構自負盈虧, 真係好平, 覺得治療師好有愛心, 你小朋友幾大 ...

請問報名後要排幾耐先有得上堂啊?

amandy 發表於 18-10-31 18:37
我個小朋友下個月上 長沙灣嘅ABA Group 口碑唔錯又平,不過宜家要唔排隊! 你參考下

...

請問報名後要排幾耐先有堂上啊?

我見11月中就會開始 FB寫11月5日前聯絡佢地啦 而家仲有得申請佢地仲有一個月密集式訓練 個個就排耐D

回覆 chowyan 的帖子

10月中開始報 約一個月ok 但佢地會評估小朋友能力先