用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問K1 沙田嘉德麗vs馬鞍山綠茵 邊間比較好? ...
go

請問K1 沙田嘉德麗vs馬鞍山綠茵 邊間比較好?

如題,謝謝!

ccc1016 發表於 18-10-28 08:51
如題,謝謝!

我都係有呢2間am offer 住沙田 我都未決定到 你有咩comment?

zoeyman 發表於 18-10-29 09:19
我都係有呢2間am offer 住沙田 我都未決定到 你有咩comment?

其實我見阿仔細,貪近d,讀緊嘉德麗N班am, 但我唔想佢遲d要背經,又見綠茵有英文班主任,所以又想轉綠茵(只得pm offer),我想揀一間學術好既學校,所以煩惱緊

ccc1016 發表於 18-10-29 09:24
其實我見阿仔細,貪近d,讀緊嘉德麗N班am, 但我唔想佢遲d要背經,又見綠茵有英文班主任,所以又想轉綠茵( ...

我自己係中意gf因為佢k1定k2開始係英普班 語境唔錯
但我係沙田區 好似嘉記扣門一呂較有優勢
可唔可以分享讀呢年既評語?英文好唔好?升小扣一呂係咪真係有優勢呢? thx

zoeyman 發表於 18-10-29 09:29
我自己係中意gf因為佢k1定k2開始係英普班 語境唔錯
但我係沙田區 好似嘉記扣門一呂較有優勢
可唔可以分享 ...

其實我仔都係讀咗差不多2個月N班,最明顯係見佢日日返屋企唱歌好開心,班主任久唔久都打俾我報告近況,感覺幾好。至於英文程度,坦白講,2歲人仔讀咗差不多2個月,好難下評語。扣門方面,我真係唔清楚。