用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 英華 vs 陳守仁 vs sfa
樓主: fadgare
go

英華 vs 陳守仁 vs sfa   [複製鏈接]

回覆樓主:

多謝各位寶貴意見!真是獲益良多   希望這些意見日後也能給其他人收到offer後作參考

fadgare 發表於 18-10-23 13:40
我覺得現任校長都幾畀心機做, 好似好多嘢都親自落手落腳, 唔知下一任校長有冇佢咁多熱誠呢
...

聽講咋,新校長係馬鞍山靈糧小學校長,唔知佢係點既呢?

fred1920 發表於 18-10-31 18:40
聽講咋,新校長係馬鞍山靈糧小學校長,唔知佢係點既呢?

邊度聽到呢個消息?

積奇百事 發表於 18-10-24 14:25
如果咁講,英華未必岩你,英華係著重活動比賽排第一,學術考試係其次的。
...
英華係體藝放唔少力,比較文靜既未必啱,反而st.paul boy 會合適

回覆 grandmalolo 的帖子

請問你是因為甚麼原因放棄 SFA 轉到 TSL?我已有 SFA offer,自己和孩子也喜歡這學校,只是繼續在等 TSL 等得好苦 ! 唔知好唔好定下決心買校服算了 !

我和爸爸也相信 SFA 很適合孩子,只是也幻想孩子如果能入讀 TSL 可以有更多學術以外的發展,可以幫助他平衡一點

雖然還未 call 我,但很苦惱....

回覆 viffy 的帖子

我們當年8月尾才收TSL call waiting , 上完 SFA Pre P1暑期班,小朋友雖然跟得上,但我們感覺他將會在SFA好辛苦,所以give up,之後直到現在也是明智之選,只是我和老公個人意見。

viffy 發表於 19-7-13 01:10
回覆 grandmalolo 的帖子

請問你是因為甚麼原因放棄 SFA 轉到 TSL?我已有 SFA offer,自己和孩子也喜歡這 ...

等待真的折磨,不過買了校服才收call也不要緊,全新二手下年多數賣得番出去,別為琑事憂心。

‹ 上一主題|下一主題