用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請教填表問題
go

請教填表問題 [複製鏈接]

請問A, B學生成績同band如果:
A學生只填甲1,唔填甲2
乙1同甲1相同

B學生填甲1,甲2(另一間)
乙1同甲1相同

咁係咪A同學會比B同學早入乙部抽乙1所剩既學位定係所有人抽完甲部,再按學生自己號碼再排過?

唔該晒

1    0    0    0

cacy 發表於 18-10-19 13:48
請問A, B學生成績同band如果:
A學生只填甲1,唔填甲2
乙1同甲1相同

唔係,同banding既先後派位係取決於隨機編號既先後次序~~~

用你既例子,只可以講分別在於,若B同學甲2仲有位派俾佢,佢係去唔到乙1~~~

若兩個既自行/甲部全部唔成功,乙1就睇號碼先後派位~~~

mcl203 發表於 18-10-19 13:56
唔係,同banding既先後派位係取決於隨機編號既先後次序~~~

用你既例子,只可以講分別在於,若B同學甲2 ...
請問係咪應該盡用甲1,2,3位置,其實甲部即六合彩?

cacy 發表於 18-10-19 14:53

視乎你自己睇法用唔用甲2/3,熱門既中學甲1已經機會微,自己評估甲2以後既機會~~~

mcl203 發表於 18-10-19 14:56
視乎你自己睇法用唔用甲2/3,熱門既中學甲1已經機會微,自己評估甲2以後既機會~~~
...
唔該晒因為學校叫我地甲部唔好留空

cacy 發表於 18-10-19 14:53
其實甲一都已經係買六合彩!例如用上年數據推算,假設今年全港升中學生維持大約50000人,但各校的統甲位通常只有5至10個,熱門中學是大多數學生的選擇,只要有1成學生想抽其中1間學校,就有5000人抽那10個位,機會是五百分之一!
‹ 上一主題|下一主題