用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 轉Agent 一問
go

轉Agent 一問 [複製鏈接]

間Agent比左D學校都ok,但跟得麻麻地,
現在可以轉Agent 嗎?
未填申請表⋯⋯係未應該未開始??
謝謝
   0    0    0    0

bearbeargo 發表於 18-10-3 19:03
間Agent比左D學校都ok,但跟得麻麻地,
現在可以轉Agent 嗎?
未填申請表⋯⋯係未應該未開始??

如果未比名及passport資料佢就可以,因為我都係,吾會咁易比名agent

cfs 發表於 18-10-3 19:14
如果未比名及passport資料佢就可以,因為我都係,吾會咁易比名agent

死伙⋯⋯我有比喎⋯⋯咁唔轉得呀?

bearbeargo 發表於 18-10-3 19:18

咁你都未安排面試筆試相信佢都未交比學校嘅。原本拎哂資料建議我都唔想轉,不過去到尾佢話經佢地聯絡學校考試面試,佢哋要收手續費,幾百元唔係多,不過我見其他agent吾收,所以

你可以問吓agent 幫妳報了名未? 未就可以轉.

其實係一家四口子

去年, 我試過揾一間比較細型的agent 跟, 比晒passport 資料, 而細 agent 都有幫我囡囡報了A 校,  而A 校 去年10月尾响AA 的展覽有BOOTH, 我追問agent, agency 答復話: A校話現階段(當時)暫不接受申請(當時係10月頭), 那我就話會去AA 的展覽報A 校, 細agent 話無問題, 我就去左報名啦!

你們可以問問agent 進度去到邊? 學校無反應, 就要自己主動啦!

其實係一家四口子

我開頭都係間agent跟得唔好,試過2次問佢野4日後先覆,俾d學校資料都係錯。我之前都俾咗名、passport同2年的成績表間agent。佢申請、考試係唔收錢,但無用囉,之後叫佢唔駛幫我申請,我再睇下先。後來搵到另外一間跟得好足,一問即日回覆我,有問必答。

jac0000 發表於 18-10-4 15:50
我開頭都係間agent跟得唔好,試過2次問佢野4日後先覆,俾d學校資料都係錯。我之前都俾咗名、passport同2年 ...
請問可否介紹好嘅agent給我,thx.

回覆 Kaka315 的帖子

我在太子英倫。我本身住係香港區,都因為遇到d做事唔上心的agent,我先決定搵過另一間。

回覆 jac0000 的帖子

請問可否介紹你間agent給我呢? 急需,謝謝!
‹ 上一主題|下一主題