用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 深水埗英華書院
樓主: elaine8168
go

深水埗英華書院   [複製鏈接]

gracelam 發表於 18-9-25 22:31
一線小學級五有好多選擇喎! 英華可以報, 但DBS/SPCC, 仲有自行LS/QC或其他如QE/林護/曾肇添都不妨一試。
...
我都同意一線小學級五有好多選擇。

artroboy 發表於 18-9-25 23:02
YW 衰極都B1B-c 掛,加上百年老店(耐過SPC), 體育、音樂都有公開亮麗成績,唔會講唔到吸引力掛⋯
加上係廉 ...
講得啱,英華衰極都有B1B/C水平既,值唔值得報,真係好睇小朋友既實際情況。簡單啲講,如果小朋友係B1C、B1B,報佢又真係無壞既。如果係B1A,就有唔少更好既選擇。

artroboy 發表於 18-9-26 12:12
小明係邊位?今時今日無盲婚啞嫁啦,佢阿媽自己識揀啦吓哇,唔係娶新抱都要街外人過目哂先娶掛?自己個仔幾 ...
我估佢想講"小朋友",唔係"小明"。

artroboy 發表於 18-12-5 13:07
我地成班變咗英華打手⋯
如果好似我咁,有讚有彈,就兩面唔討好。一邊話係英華打手,另一邊話係打腳。

ckcleung 發表於 18-12-5 13:19
E依既香港,只有兩班人, 一班收左共產黨錢,另一班勾結外國勢力,收左由CIA轉俾肥佬黎既錢.

你地明唔明我講咩 ...
現實係香港有兩班人(數量唔知),一班以為自己收咗共產黨錢,另一班以為自己勾結咗外國勢力,呢兩班人都係 FF 界既核心成員。

artroboy 發表於 18-12-5 19:19
你諗多咗,你係YW 粉死敵。屬於打頭
我以前都係 YW 粉絲。當年我叫個住九龍既朋友仔報 YW,唔好諗 SPC (太遠),點知道 SPC 鬼佬走咗之後 DSE 成績反彈咗好多,俾朋友怨咗兩、三年。

5tgb 發表於 18-12-6 09:56
其實無分對與錯,祗是現今社會出現了二樣野1)合理期望,
2)brainstorming
合理期望,是否需照顧,當然是主 ...
講得啱,好多野係無分對與錯,只有適合唔適合,而且適唔適合係相對既,唔係絕對既。所以需要理性分析問題,觀點唔係要一面倒,世界唔係非黑即白。

hkpapa852 發表於 18-12-6 10:05
我慮淺D, 只信名牌, 細個住九龍只喜歡LS, DBS同九華, 大個住港島只喜歡QC, SJC同SPC

點解係QC唔係KC? 好簡 ...
問題係唔係個個小朋友都讀得到 LSC、DBS、九華、QC、SJC、SPC。

artroboy 發表於 18-12-6 10:01
我都係呢兩年多返入EK, 只見你被人

Spc 我都係喜歡個鬼佬多d.
我個人都係鍾意個鬼佬校長多啲,不過世界係現實既,成績先重要。

artroboy    發表於 18-12-6 10:15
‹ 上一主題|下一主題