用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 RWI and Read4Fun ( Phonics )
go

RWI and Read4Fun ( Phonics ) [複製鏈接]

想問RWI 和 Read4Fun ( by Juniorversity)
有乜分別 ?哪個 system 好d ?
Thanks!
   2    0    0    0

回覆 Abbylaulau 的帖子

想請教如果同時報讀ABC的phonics課程再加Cambridge movers/starters課程,或者報其 ilearn課程是否已經等同RWI的課程呢?

回覆 Abbylaulau 的帖子

多謝你的意見,我見你上文說abc 是抄rwi的phonics果part.  那么如果我只報abc的phonics你覺得夠嗎?原因是abc比較近我家而讀RWI 比較遠。如果RWI一星期只想一堂夠嗎,會否太慢?我仔K3之前一直都有上ilearn,但未可以將拼音應用於串字上及不太願意讀字(只依賴我讀)。應怎麼辦?苦惱!

Abbylaulau 發表於 18-9-25 22:53
Read 4 fun 係Abc 抄牛津 RWI 嘅!
佢抄左phonics 個part,  但減咗閱讀同寫作嗰part嘅!

Thanks Abbylaulau~
因RWI learning centre 要撘車,而Juniorveristy 响樓下,所以煩惱兩者課程是否相差很多....
多謝解答
‹ 上一主題|下一主題