用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 排緊s位,有學津轉唔轉到校服務
go

排緊s位,有學津轉唔轉到校服務 [複製鏈接]

未返k1,今年報,出年k1,但排緊s位,現在用學津做訓練,請問學津訓練與到校服務上堂時數會否一樣,最近收社署信說轉到校服務,其實是否有必要轉,一路用學津做訓練,無必要轉
   0    0    0    0

回覆樓主:

我當時情況同你一樣,我之後選擇學津,因為近家,婆婆方便帶上課,到校要搭車,我返工,不方便帶出帶入。

之後就入到後補s位。

請問知道轉了到校,能否轉回學津嗎?

lamlam2410 發表於 19-3-4 10:53

不可以既,我女就係學律轉去到校,除左個女上堂方便,其實我覺得學津既老師愛心多d,可能我遇到果個到校麻麻。。。最初我覺得耀能係一間歷史比較耐,老師專業資格同埋經驗應該較學津(保良局)優勝

學津評估 ,單對家長同小朋友,同媽媽了解完平日照顧同小朋友需要去制定每星期既訓練,小朋友好享受,同導師有左份安全感

耀能到校,5個老師圍住個小朋友(好似人地見工咁),我自己都覺得有壓力,更何況有自傾既小朋友,當然評估果日爆哭啦,職業,言語,特殊,社工,助理,每人同小朋友評估,評估日我囡完全係唔享受,而係驚

到正式到校服務,我女咬字唔準

lamlam2410 發表於 19-3-4 10:53

學津一向安排言語同特殊老師訓練比我地上堂,而到校就cut左言語治療訓練,只比特殊老師訓練,反映左,耀能就講試左1個月特殊訓練,再睇下需唔需要言語治療師,我話評估果時佢句子都講唔到長,音都唔準,點解都唔安排言語治療比小朋友?耀能回應,已經出左時間表,改唔到安排言語治療師訓練,先觀察如果真係非常需要再安排

感覺上學津係跟得足d,學津既言語治療師係非常好,同埋細心,好有耐性,如果再比我選我都會要選學津。。。
‹ 上一主題|下一主題