用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 坐BA去倫敦, 想預先劃位, 遇到問題
go

坐BA去倫敦, 想預先劃位, 遇到問題

阿仔坐BA去倫敦, 想預先幫佢劃定座位,可惜每次俾錢就出現問題…

已經試過幾張信用咭都唔得 (包括阿仔果張)…

paypal都試埋,到最尾始終出現以下:

Sorry,we’re unable to book these seats as requested

請問有無家長遇到以上問題?

已經搵agent劃位, 都係做唔到…

煩請指教  

buklaylay 發表於 18-9-21 00:25
阿仔坐BA去倫敦, 想預先幫佢劃定座位,可惜每次俾錢就出現問題…
已經試過幾張信用咭都唔得 (包括阿仔果張) ...
我直接係BA買,俾$劃位冇問題喎!

buklaylay 發表於 18-9-21 00:25
已經試過幾張信用咭都唔得 (包括阿仔果張) ...

我試過,後來用第二張credit card就ok.

回覆樓主:

我試過用BA手機App揀位(免費),揀極都唔受,搞咗成半個鐘都唔得,最後搵咗部電腦搞至掂,唔知個App搞番掂未,還是係我手機問題?

原來咁多人俾錢揀位,唔怪之得免費揀位一開始就得冇幾多位剩,好彩阿仔要求唔高,交其一個路口位都冇所謂!

Band5 發表於 18-9-21 13:08
我試過用BA手機App揀位(免費),揀極都唔受,搞咗成半個鐘都唔得,最後搵咗部電腦搞至掂,唔知個App搞番掂 ...
我只係俾過1次$揀位,因為大風雪,擔心航班取消或延誤,網上話已有位的會優先處理,所以先俾$,平時阿仔自己搞(免費)

Brianmommy 發表於 18-9-21 07:25
我直接係BA買,俾$劃位冇問題喎!
Thank you 今日直接打去BA, 搞掂哂!

ipadress 發表於 18-9-21 09:46
直接call BA問
係!今日打去搞,Ok 晒!Thanks

Umi 發表於 18-9-21 10:58
我試過,後來用第二張credit card就ok.
我哋用晒全家人d信用咭,都唔 ok
職員話會向電腦部反映!

Band5 發表於 18-9-21 13:08
我試過用BA手機App揀位(免費),揀極都唔受,搞咗成半個鐘都唔得,最後搵咗部電腦搞至掂,唔知個App搞番掂 ...

我用電腦搞,未試過手機App
尋晚 online check in, 安排咗個窗口位俾阿仔,
同埋二兩個吉位選擇。
但係揀第二個位,又話已經有其他人攞咗!

P.S. 阿仔寧願坐路口位

Brianmommy 發表於 18-9-21 18:29
我只係俾過1次$揀位,因為大風雪,擔心航班取消或延誤,網上話已有位的會優先處理,所以先俾$,平時阿仔自 ...

你囝囝係咪網上 check in 時先揀位?今日我攞晒剩低果3程嘅座位

buklaylay 發表於 18-9-22 00:43
你囝囝係咪網上 check in 時先揀位?今日我攞晒剩低果3程嘅座位
係呀!

Brianmommy 發表於 18-9-21 18:29
我只係俾過1次$揀位,因為大風雪,擔心航班取消或延誤,網上話已有位的會優先處理,所以先俾$,平時阿仔自 ...

啱!呢個保險買得過!