用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2019-20小一選校交表
go

2019-20小一選校交表 [複製鏈接]

請問交表的時間与隨機編號,和誠意有沒關系,如不是第一天去交表會不會對錄取有沒影響?
   2    0    0    0

xiayitree 發表於 18-9-20 14:19
請問交表的時間与隨機編號,和誠意有沒關系,如不是第一天去交表會不會對錄取有沒影響?
...
全都是靠分數, 同分靠運氣。好運嘅, 最後一個交表都會中, 所以唔使咁急。我以前係第三日下晝去交, 唔使點等

chiliwu 發表於 18-9-20 17:04
全都是靠分數, 同分靠運氣。好運嘅, 最後一個交表都會中, 所以唔使咁急。我以前係第三日下晝去交, 唔使點等 ...

今日听朋友話早啲交有誠意,搞到我心七上八下的,想住第二天交的,現在都不知要不要第一天一早去排隊

xiayitree 發表於 18-9-20 17:08
今日听朋友話早啲交有誠意,搞到我心七上八下的,想住第二天交的,現在都不知要不要第一天一早去排隊 :sic ...

早交但得10分唔通有誠意分加咩
計分制行先,

hohoho888 發表於 18-9-20 17:18
早交但得10分唔通有誠意分加咩
計分制行先,

听朋友講,話到時果號碼會前啲和叩門面試會優先,都不知真定假,請問己參加過小一選校的家長。

醒目開學勳章 王國長老

xiayitree 發表於 18-9-20 14:19
...

18/19 已開學..........係 2019/2020 年度先岩
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

只可以講, 好多小學校長免煩, 將生殺大權交畀教育局, 即係將計分同篩選 (或者講抽獎) 由教育局做.

所以你打算用 15 分, 兼且訓幾日街, 成為第一個交表既家長, 希望用誠意打動校長收你仔女, 真係唔好傻喇.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

xiayitree 發表於 18-9-20 17:33
听朋友講,話到時果號碼會前啲和叩門面試會優先,都不知真定假,請問己參加過小一選校的家長。
...

如果真係咁,全港家長去心儀學校門口通宵排隊啦

xiayitree 發表於 18-9-20 17:08
今日听朋友話早啲交有誠意,搞到我心七上八下的,想住第二天交的,現在都不知要不要第一天一早去排隊 :sic ...
你叫佢加油, 精神上支持佢

xiayitree 發表於 18-9-20 17:33
...

咁你叫佢早d喇!

回覆樓主

自行收生階段都計誠意分,都係第一次聽到

plg 發表於 18-9-21 22:16
自行收生階段都計誠意分,都係第一次聽到

咩呀~好多傳說架! 最代表性都應該係張表個no就係lucky no!     交表果下已經注定了

miriam 發表於 18-9-20 17:46
只可以講, 好多小學校長免煩, 將生殺大權交畀教育局, 即係將計分同篩選 (或者講抽獎) 由教育局做.

所以你 ...

其實校長係咪真係隨機抽呢?or 可以係同分一堆人選擇收邊個呢?

funghon 發表於 18-9-22 00:30
其實校長係咪真係隨機抽呢?or 可以係同分一堆人選擇收邊個呢?

我都想知係咪學校有權自己抽(同分下), 如果係其實佢自己揀人都有可能?因為見到有學校話歡迎交成績表,甘既然自行係計分及抽,甘係呢個階段交成績表的用意是什麼呢?(疑惑中)!!!!!!!
‹ 上一主題|下一主題