用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 求助!英國佩眼鏡
go

求助!英國佩眼鏡 [複製鏈接]

請問大家知唔知英國佩眼鏡大約要幾錢?阿囡係學校要打 hockey ,老師話佢依家嗰副眼鏡怕打爛,要佢暫時唔好戴,要佩副運動眼鏡!佢最快要half term先返,好唔好係英國佩,定係香港同佢佩副寄比佢呢?
   1    0    0    0

英國配眼睛貴,最好香港搞掂。

回覆樓主:

自己有後備眼鏡,試快遞三/四日可,政府空郵约一星期到英

回覆 blue_label 的帖子

我都試過香港配,速遞去學校,三四天搞掂,快過平過英國配。

brother4 發表於 18-9-15 15:00
自己有後備眼鏡,試快遞三/四日可,政府空郵约一星期到英
千萬千萬唔好快遞,根據以往討論,好可能要比稅,而且會因此慢幾日,有時仲要自己去郵局拎,用普通空郵就可以了,唔會慢好多,都係一星期內收到。

回覆 skIII 的帖子

眼鏡我速遞過兩次,而且寫明舊眼鏡值HKD2-300。又不會打算要claim保險,所以寫小銀碼。
試過速遞電子產品,我預咗比稅,我同意速遞可先代付,那不用去郵局取件。

noel2010 發表於 18-9-15 22:57
回覆 skIII 的帖子

眼鏡我速遞過兩次,而且寫明舊眼鏡值HKD2-300。又不會打算要claim保險,所以寫小銀碼。 ...
細路處理到當然冇問題。

blue_label 發表於 18-9-15 14:12
請問大家知唔知英國佩眼鏡大約要幾錢?阿囡係學校要打 hockey ,老師話佢依家嗰副眼鏡怕打爛,要佢暫時唔好 ...

我仔在英國boarding 時一般醫療保險(做visa時已要買)有一年包一副鏡,只係比眼鏡架錢, 你可以問一問學校有沒有,同架價錢,比較下價錢......我配左千頭港幣,好處係快啲到手.....

^—^ 發表於 18-9-18 09:08
我仔在英國boarding 時一般醫療保險(做visa時已要買)有一年包一副鏡,只係比眼鏡架錢, 你可以問一問學 ...
但要學校職員帶佢出去配, 而且唔止一次二次.....

過客 發表於 18-9-18 13:11
但要學校職員帶佢出去配, 而且唔止一次二次.....

係枉....當時學校係做埋監護人,所以順理成章.....其他學校真係要問一問先......

回覆樓主

暫時打Hockey 唔好帶住 , 10月Hlaf term 返來香港 配運動眼睛, 可以的話配埋 one day 即棄隱形眼鏡。
‹ 上一主題|下一主題