用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 15分有冇機會自行收生入沙田崇真呢?
go

15分有冇機會自行收生入沙田崇真呢? [複製鏈接]

黎緊要選校了 ,91校網,沒有宗教分,只有基本15分。蛇年仔已沒有雙非。
   1    0    0    1

funghon 發表於 18-8-29 21:53
黎緊要選校了  ,91校網,沒有宗教分,只有基本15分。蛇年仔已沒有雙非。
...

開放日我問過校長,15分自行有冇機會入,校長話冇,話20分都要抽,你知唔知崇真升中幾percent 派band one 學校?我覺得校長幾好,但校舍好似好陳舊,資源也不足夠,唔知崇真,主風邊間好d

快樂媽媽S 發表於 18-8-29 21:59
開放日我問過校長,15分自行有冇機會入,校長話冇,話20分都要抽,你知唔知崇真升中幾percent 派band one  ...

校舍方面,崇真點都好過主風。 因為崇真有加建,而主風只得一個火柴盒。
而於升中banding問題,我都冇資料。不過我覺得如學生係叻仔,讀一線or二線,都係叻仔,除非宝校,因為課程較淺。

自行 0 機會,15 分只要係頭胎,夠秤就有,除左官校之外,15 分可謂冇機會入一線,二線都可能需要抽。

1998Ruby1998 發表於 18-8-29 23:38
自行 0 機會,15 分只要係頭胎,夠秤就有,除左官校之外,15 分可謂冇機會入一線,二線都可能需要抽。 ...

諗住蛇年出生率低番d,可能有小小機會,同埋吾係一線學校

回覆 funghon 的帖子

依家唔少 「15 分」人為增加自行機會,都會信教,舊生為避免同呢班人抽,都會一齊信教,推高分數。15 分一定 no way,就算出生率跌。

醒目開學勳章 王國長老

15 分機會等於 "0"
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

funghon 發表於 18-8-29 23:36

校舍方面,崇真點都好過主風。 因為崇真有加建,而主風只得 ...

請問寶校如何淺?

沙田有 發表於 18-9-9 08:43
請問寶校如何淺?

宝校多SEN  ,課程都要就一就佢地
‹ 上一主題|下一主題