用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

崇幼英文playgroup [複製鏈接]

請問有冇用家知道深崇搞果個英語學前playgroup對interview有冇幫助?係咪EPK d老師教番?學校會唔會加分?我target入EPK不過因為囡囡係細B,本身interview會輸蝕d...唔知上個playgroup會唔會有幫助,謝謝!
   1    0    0    0

ceciduck 發表於 18-8-27 11:43
請問有冇用家知道深崇搞果個英語學前playgroup對interview有冇幫助?係咪EPK d老師教番?學校會唔會加分?:que ...

我係現EPK用家, 我女K1果時果班都有細b, 但就唔多, 個playgroup係教EPK嘅NET教返嘅, 不過我又唔覺得對之後考EPK有咩幫助, 因報K1份表又冇問考生有冇上過崇真嘅course, 我相信都係睇返小朋友當日嘅表現, 不過in EPK係全英普in的, 當然小朋友對英文同普通話有反應就最好啦!
如有咩想知可以繼續問我, 希望幫到你啦!

familyofsix 發表於 18-9-3 22:50
我係現EPK用家, 我女K1果時果班都有細b, 但就唔多, 個playgroup係教EPK嘅NET教返嘅, 不過我又唔覺得對之後 ...

謝謝你
請問interview時問咗咩問題?
小朋友依家讀得開心嗎?

ceciduck 發表於 18-9-8 01:07
謝謝你
請問interview時問咗咩問題?
小朋友依家讀得開心嗎?

interview時net同普通話老師會分別用英文同普通話問小朋友一啲好簡單嘅生活上問題, 例如毛巾有咩作用, 砌下積木咁。。。
我小朋友讀得好開心, 老師們非常有愛心, 不過雖然係英普班, 但課程都係偏淺的, (絕對不能與外間其他國際班比較), 始於崇幼唔係私校, 只係英普部唔參加學劵姐, 不過喺聽講方面我就覺得幾好, 總括黎講我就好滿意嘅"!
如果再有問題都可以pm我交流下~

familyofsix 發表於 18-9-10 17:44
interview時net同普通話老師會分別用英文同普通話問小朋友一啲好簡單嘅生活上問題, 例如毛巾有咩作用, 砌 ...

Thank you!!

familyofsix 發表於 18-9-10 17:44
interview時net同普通話老師會分別用英文同普通話問小朋友一啲好簡單嘅生活上問題, 例如毛巾有咩作用, 砌 ...

請問係咪100%可以升番小學部?謝謝

DINGCHU 發表於 18-9-19 19:49
請問係咪100%可以升番小學部?謝謝

No 小學部留70%位比幼稚園部

我係現EPK用家, 我女K1果時果班都有細b, 但就唔多, 個playgroup係教EPK嘅NET教返嘅, 不過我又唔覺得對之後 ...

請問ACK 同EPK係咪都有得讀KEEP? 係咪得好少位,要interview?謝謝

Baby_yam 發表於 18-12-26 22:48
請問ACK 同EPK係咪都有得讀KEEP? 係咪得好少位,要interview?謝謝

係得好少位架, 仲要係Net選學生, 我見呢兩年result都係ACK學生佔多。。。

請問小朋友現在K3嗎?想問學術淺有外補嗎?另外考小成績如何?
感謝分享
‹ 上一主題|下一主題