用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 9月到英格蘭boarding 衣服
go

9月到英格蘭boarding 衣服 [複製鏈接]

第一轉9至12月頭,大家會準備什麼類型衣服? 要準備防水波鞋嗎?謝謝!
   2    0    0    0

回覆 Anniemun 的帖子

9月份不冷,衞衣及風褸可以,10/11月份開始轉涼,晚上比較涼,如外出薄褸或薄羽絨。通常mid term 後比較凍

宿舍未必一開學就開暖氣(有D9月中或尾先開),一早一晚會比較凍,帶定件薄羽絨穩陣D。

etoile 發表於 18-8-25 16:29
宿舍未必一開學就開暖氣(有D9月中或尾先開),一早一晚會比較凍,帶定件薄羽絨穩陣D。 ...
阿仔讀 sixth form, 周未有機會外出,請問有需要買定防水波鞋嗎? 還是到英國比較多這類型款式? 謝謝!

Anniemun 發表於 18-8-25 17:21
阿仔讀 sixth form, 周未有機會外出,請問有需要買定防水波鞋嗎? 還是到英國比較多這類型款式? 謝謝! ...

我買左Columbia 防水波鞋俾我女,唸住佢去行山或camp著, 但係佢冇乜着!

mybabysharen 發表於 18-8-24 23:38
回覆 Anniemun 的帖子

9月份不冷,衞衣及風褸可以,10/11月份開始轉涼,晚上比較涼,如外出薄褸或薄羽絨。 ...

再凍啲要不要買厚褸?

大比 比比 bb 係2月13日出咗世, 體重有3.97kg :-P :-P 2月19日-3.935kg 7月27日-(出咗1隻牙仔下R1)&轉身:扒->平 8月13日-8.360kg](身長67cm; 頭圍43.3cm)(出咗2隻牙仔下R1,L1)&轉身:爬爬-有時縮起個肚 11月27日-8.560kg(上3, 下3)拍手, give me five

Anniemun 發表於 18-8-25 17:21
阿仔讀 sixth form, 周未有機會外出,請問有需要買定防水波鞋嗎? 還是到英國比較多這類型款式? 謝謝! ...
英國買鞋同衫啦,質料較岩又比香港平好多,例如:

防水波鞋£23.95

skIII 發表於 18-8-26 16:33
英國買鞋同衫啦,質料較岩又比香港平好多,例如:
我們會早一星期到,那到英國才買,謝謝!
‹ 上一主題|下一主題