用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 ~香港兒童合唱團派表~
go

~香港兒童合唱團派表~ [複製鏈接]

~香港兒童合唱團派表~

香港兒童合唱團今期招生派表係八月中~

我諗住同我囡囡試吓報名,
因為我細個都係香兒團員,好懷念每次表演嗰時,
曾試過一次出國去台灣表演,真係好難忘~

唔知有無人會報呢?係咪而家難考咗呢?

Re: ~香港兒童合唱團派表~

LL6684,

我都想同我囝考,請問8月幾號有表派? :

Francisma,
我睇過佢网寫八月中,但未定~

LL6684

唔該.請問有無网址呀?

Hong Kong Children Choir - Click here!

LL6684 寫道:

一直也多人報, 但如果小朋友表現淡定, 或曾上啓蒙班, 好像較易考入.

我都想問下點報名?

本團每年均招考新生兩次,詳情如下:

派發表格 截止報名 面試日 上課日期
第一期 二月中 三月中 四月份 七月份首星期
第二期 八月中 九月中 十月份 翌年一月首星期

2. 報名表格可經由以下途徑索取:
a. 親身於辦公時間往本團英皇道或何文田辦事處索取 或
b. 親身於星期六下午(2時至6時)向分團工作人員索取 或
c. 於本網頁下載 或
d. 郵寄往本團英皇道辦公室索取
  (必須連同已貼足郵費的回郵信封乙個一併寄出)

3. 填妥報名表格後,連同報名費支票,經以下途徑交回本團:  
a.  親身於辦公時間交回本團英皇道或何文田辦事處 或
b.  親身於星期六下午(2時至6時)交回以下分團之本團工作人員 或
c.  郵寄交回英皇道辦公室

(注意:傳真及電郵報名恕不接受。)

4. 面試安排:
本團於收到報名表格後,將以電腦安排面試時間,並將於面試日前一星期發信通知。

本團總團及分團地址

香港區
(1) 英皇道總團:香港兒童合唱團 北角英皇道75-83號聯合出版大廈7字樓
(2) 北角分團:顯理中學 北角城市花園道2號
(3) 太古城分團:地利亞修女紀念中學 太古城太豐路

九龍區
(1) 何文田分團:香港兒童合唱團 何文田忠孝街愛民村會堂
(2) 奧運分團:明我幼稚園 旺角西海庭道海富苑海韻閣
(3) 海泓道分團:油麻地天主教小學(海泓道) 九龍油麻地海泓道10號
(4) 將軍澳分團:比諾中英文幼稚園 將軍澳唐德街1號將軍澳廣場

chingma224 寫道:
我都想問下點報名?

OLmommy,

thanks~

OLmommy 寫道:
[quote]
LL6684 寫道:

一直也多人報, 但如果小朋友表現淡定, 或曾上啓蒙班, 好像較易考入. [/quote]

Hi OLmummy

Few months ago, my daughter got a seat of 啓蒙班, but we gave up.  If we want to apply for their choir, we will have better chance or lower chance???  Pls clarify???     

LL6684,
唔該晒你!  
chingma224

bbqueen 寫道:

Few months ago, my daughter got a seat of 啓蒙班, but we gave up.  If we want to apply for their choir, we will have better chance or lower chance???  Pls clarify???     

主要看面試即場表現.

若你女兒從沒正式參予啓蒙班, 他們不會留下comment及record. 對合唱組面試chance沒有直接影响! 只是妳女兒對面試多了經驗吧!

Dear All,

I tried to let me son to go for interview-April, but he can't get in.
1) May I know what are their requirement? 2) Or may be how many times we need to try before they put you in a consideration?
My son really love to sing, I am sure he will be very happy if he can get in...........
Thanks

what is the minimum age to apply the choir?

yi 寫道:
what is the minimum age to apply the choir?

Choir: 4-yrs-old minimum.

課程招收年齡: Click here
‹ 上一主題|下一主題