用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 Cambridge Flyers
go

Cambridge Flyers [複製鏈接]

請問如考Flyers,使唔使先考Movers先?Flyers考試有冇cover Movers內容?要唔要串埋Movers字表的生字去考 Flyers? 謝謝解答!
   1    0    0    0

回覆樓主:

可跳過 Starters 及 Movers, 直接報 Flyers 。也可跳過所有YLE 試,直接報考更高級別的劍橋英文試,基本上支付考試費便可,沒有什麽前設要求,除非孩子太年幼。

至於其他的問題,建議你上去官網直接了解一下。

https://www.cambridgeenglish.org/exams-and-tests/young-learners-english/?rows24

其實 Flyers 只是比 Movers 高一級的YLE 試,基本分別只在於程度。只要再細心思考一下提出的問題,相信你自己也想到答案。

回覆樓主

程序上唔洗一級級報,但d英文字詞係一級級累積上去,會考番

huba 發表於 18-8-16 16:41
可跳過 Starters 及 Movers, 直接報 Flyers 。也可跳過所有YLE 試,直接報考更高級別的劍橋英文試,基本上 ...

多謝回覆

taiyeung 發表於 18-8-18 13:38
程序上唔洗一級級報,但d英文字詞係一級級累積上去,會考番

明白,咁我們溫番Movers的生字先,謝謝
‹ 上一主題|下一主題