用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Finnair 積分
go

Finnair 積分 [複製鏈接]

阿女現儲了57500分, 其實無咩用, 行李又拎唔到咁多,lounge 又唔會用到, 你們的孩子點用d分?
   0    0    0    0

安安 發表於 18-8-13 12:46
阿女現儲了57500分, 其實無咩用, 行李又拎唔到咁多,lounge 又唔會用到, 你們的孩子點用d分?
...
唔可以用分換張機票?

過客 發表於 18-8-13 15:26
唔可以用分換張機票?

我無見過呢個offer.  學生飛可能唔同d。 無咁容易換到卦。  

回覆樓主

換佢partner airlines的機票去東南亞旅行,又或者upgrade去business .Finnair都係oneworld ,下次改入亞洲萬里通儲分,易用D.

cfs 發表於 18-8-15 00:06
換佢partner airlines的機票去東南亞旅行,又或者upgrade去business .Finnair都係oneworld ,下次改入亞洲萬 ...

我之前試過Cx 但儲唔到分, 浪費左兩三程既分。  

安安 發表於 18-8-15 07:28
我之前試過Cx 但儲唔到分, 浪費左兩三程既分。

對左booking class code先入號碼麻

cfs 發表於 18-8-15 07:29
對左booking class code先入號碼麻

我已經唔記得, 我訂票時比埋Asia miles 個號碼, 但到我check 分時已追唔返, 現在只好入返Finnair

安安 發表於 18-8-15 07:31
我已經唔記得, 我訂票時比埋Asia miles 個號碼, 但到我check 分時已追唔返, 現在只好入返Finnair
...

現在Finnair分可以換機票、上佢網硏究下,佢有講。話時話,Helsinki轉機時間短,係咪真的足夠?成日覺得冬天時大風雪,一定有阻濟

cfs 發表於 18-8-15 07:35
現在Finnair分可以換機票、上佢網硏究下,佢有講。話時話,Helsinki轉機時間短,係咪真的足夠?成日覺得冬 ...

都足夠時間坐下班架。  Finnair 時間好, 唔駛等太耐就可飛返英國/香港, 個女之前坐Emirates 就係等太耐, 飛太耐, 8+8 重要等幾個鐘。  Finnair 算係咁。
‹ 上一主題|下一主題