用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問有冇以下暑期作業答案
樓主: ivylwyip
go

請問有冇以下暑期作業答案 [複製鏈接]

miriam 發表於 18-8-3 11:34
留返 d 野畀老師做好無?

好多家長學歷都好高, 好勤力, 識好多唔同既野.
啱聽,逢數評我都唔會同小朋友溫,正正就是想知道什麼地方需要跟進下。至於功課跟唔跟,要看小朋友能力和父母期望,我自己初小有跟,高小已經冇

醒目開學勳章 王國長老

MrBeast 發表於 18-8-3 19:20
啱聽,逢數評我都唔會同小朋友溫,正正就是想知道什麼地方需要跟進下。至於功課跟唔跟,要看小朋友能力和父 ...
所有功課係 P.1 岩岩開學頭三個月有跟, 之後放手等佢自己搞, 總之真係望到有錯唔會講明邊題, 叫佢自己再望一次, 搵唔到既等老師出手.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 18-8-3 12:01
幾多人覺得岩聽我唔知喇
我覺得啱聽。
睇下無妨,留返老師改完在再睇下,大致對老師能力有個大概,十隻手指有長短。

畀老師發揮完再作定論。

我估不少人都咁做。

醒目開學勳章 王國長老

ABC-DAD 發表於 18-8-5 08:27
我覺得啱聽。
睇下無妨,留返老師改完在再睇下,大致對老師能力有個大概,十隻手指有長短。
hea 爆老師我囡遇過喇, 我另有準備, 知個位老師唔掂時同補習老師夾囉.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆 miriam 的帖子

小學幾年班開始補習?

醒目開學勳章 王國長老

ABC-DAD 發表於 18-8-6 08:22
回覆 miriam 的帖子

小學幾年班開始補習?

P.4,當時係無聊玩奧數,P.5 收到風數學老師超 hea 即停奧數轉攻學校課程。

‹ 上一主題|下一主題