用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 邊度補Chemistry好?
go

邊度補Chemistry好?   [複製鏈接]

mielmiel 發表於 18-7-26 10:20
我仔F4開始補elexxxx,F3只係普通成績,但F4 final exam top 10,有心補就而快啲上網睇下,我哋舊生已開始 ...
請問升F4補 OR F4下學期先開始補 ?

jumphigh 發表於 18-7-26 14:33
佢係精英班運作,教得好的,太差的就應該去揾私補
佢定位係"錦上添花" , 造**工場.

jumphigh 發表於 18-7-26 15:51
各取所需,我認為好好喎,唔駛哂大家時间
係, 百貨供百家, 市場有需求.

mielmiel 發表於 18-7-27 10:38
我仔F3選科Phy, Chem, Bio,當時Chem成績普普通通6x分,就已打算F4開始要補Chem,因為係by topic咁教,連 ...
清楚明白... 咁我睇下我仔F4  Chem讀成點,先安排咩時間開始去補, 佢F3暫時好高分, 不過, DSE前點都要去補下,  需要就補底, 唔係就增潤.

mielmiel 發表於 18-7-27 10:38
成績好係阿係Sir講解得清晰易明,同埋操卷操得多,好老實冇人迫點會咁勤力。
...
你講得好中,我仔都係咁既人, 考試佢係會乖乖哋溫書, 但叫佢自己做練習題, 佢就抗拒, 要佢去補習社俾人教俾人迫先得.

oasismcmug 發表於 18-9-13 13:29
回覆 mother904 的帖子

佢叫你上 video班因為公開接受新生報名live 的第一日已經全部四班s4 regular 滿晒 ...

呢d科又唔似得中英數, 讀完初中成績點心中有數, Chem 最多中三讀下皮毛, 高中揀得佢做為選修科照計成績唔差得去邊, S4一開波就認為需要補嗎? 啲人真係精益求精呀, 除此之外, 諗唔到其它原因.
‹ 上一主題|下一主題