用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Tom Lee yamaha 音樂啟蒙課程是否唯我獨專
go

Tom Lee yamaha 音樂啟蒙課程是否唯我獨專 [複製鏈接]

Tom Lee yamaha 音樂啟蒙課程是否唯我獨專

So far, 只有聽過 Tom Lee yamaha 音樂啟蒙課程之口碑很好,是否不用他想,其他類似課程不可同日而語,有冇家長可以分享一下有關的經驗?

Re: Tom Lee yamaha 音樂啟蒙課程是否唯我獨專

你講的是否3歲讀的course?  我和仔仔上過tomlee 的親子班. 不到三個月有幾個已quit. 我是其中之一. 不過聽d人話啟蒙class好些. 真的?

以前都是聽人講親子班好, 但去到發覺好似入咗一間傳統名校,我自己在堂上都未搞得掂什麼音樂做什麼動作, 老師就做幾次就叫parents返去同小朋友練習.!一首音樂有約20個動作,點記?下次上堂又教新嘢.  
寵辱不驚、閑看庭前花開花落。去留無意、漫隨天外雲巻雲舒

Re: Tom Lee yamaha 音樂啟蒙課程是否唯我獨專

其實通利親子班 就係家長陪埋一齊
家長督促住小朋友 多o左練琴小朋友唔記得o個o的
家長都可以提點番 自然會事半功倍

my son has attended and quit.  It is not as interesting and as good as expected.

係人都報得, 學生質素參差, 有d好認真去學, 有d 攪轉個party ........................   

我亦是慕名參加了, 可惜上了幾個月, 覺得不如想像中理想, 最後亦quit .
初期Book 1, 全班full曬, Book 2 開始少人, Book 3 只得3 pairs, 最後要合班, 我亦在此時quit 了.

lamlam2004,
Are you referring to JMC or MW?  My nephew attended JMC a few years ago when he was 4 years old.  He also quitted after a few months.  I remember it was really a nightmare for his mother to drag him to class every week.  
‹ 上一主題|下一主題