用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 叩門成功千其唔好比原校知去邊間(加了事主發言86—89) ...
樓主: hinhei
go

叩門成功千其唔好比原校知去邊間(加了事主發言86—89)   [複製鏈接]

王家爸爸 發表於 18-7-19 17:44
我估又唔會唔俾返你既,如果真係唔俾,你可以扮無知,問返佢應該搵蘋果定係教育局攞。 ...
之前有聽過有小學生插班轉校, 小學職員話係教育局規定, 要通知教育局學生轉去邊間, 所以要家長填喎。

Chenglc 發表於 18-7-18 20:37
第二次去A校取證,唔應該寫出海外讀書,照寫去B校,好等AB校繼續狗咬狗骨嘈落去 ...

高招

回覆樓主:

好彩最後有c校收,唔使讀果兩間垃圾學校

回覆樓主:

朋友有感受想我告知大家,但未得閒,今晚再加post!

回覆樓主

很同情你朋友,可憐小朋友!

hinhei 發表於 18-7-19 20:02
朋友有感受想我告知大家,但未得閒,今晚再加post!

以下是代朋友post

成件事最嬲係咩?
係B學校居然好笑到叫我小朋友返去A學校讀一年先,下年一定收返佢。作為做教育嘅,你今日可以咁無誠信,我憑咩信你?你而家係活生生咁示範何為出爾反爾。點做教育工作者?我點教小朋友?都痴痴地!

我個小朋友真係信㗎!重勾手指尾,你話我幾心傷。見到個畫面係幾咁恐怖?
下年你唔收,唔通我拆咗你間學校咩?當d小朋友係咩?人球?

一諗到你身為教育工作者,平時講咩教育理念,咩道德誠信,真係好可笑。

返到A學校,重好笑。"其實過咗4點我係可以唔收你" 跟住對住個小朋友講"多你一個唔多,少你一個唔少" 咩事?咁你又投訴

hinhei 發表於 18-7-19 20:57
以下是代朋友post

成件事最嬲係咩?

A校跟著自己係咁講佢會點樣打造間學校,我已經無心聽。又問"小朋友,你知唔知你點解會派嚟呢間?" 小朋友答no. 差囉 (因為個個老師咁同佢講), 點知佢話"唔係no. 差呀!係你成績唔好呀!"

全部都痴線,一日之內見到兩間痴線學校。

兩間學校都係副校見,你話點會比佢喺到讀,成班都痴線!

重要大大聲講
你成績差!!!

都好,見晒真面目,唔好有任何幻想。

好在我小朋友真係eq好,B學校叩完唔收佢喊係正常!
A學校咁講,反而佢覺得個副校痴痴地,所以佢無理佢。
所以成件事最嬲唔係派去邊,唔係叩唔成,係個教育界咁樣嘅?好多問號???

hinhei 發表於 18-7-19 21:01
A校跟著自己係咁講佢會點樣打造間學校,我已經無心聽。又問"小朋友,你知唔知你點解會派嚟呢間?" 小朋友 ...

我第日去攞返個証,小朋友夜晚再問係咪真係會收佢…
好慘,連學校都唔信!
所以點解我唔去教署投訴,間學校小家兼小氣,佢要知我小朋友去咗邊間學校讀一定得,我個小朋友自己放學㗎嘛!有咩事點算?
返轉頭重要攞返個彩,都唔知咩人?
不過今次我同小朋友都上咗一課,我重叫佢今次真係要多謝佢哋,比你見識到咩叫無賴同可恥,千祈唔好做呢種人。

hinhei 發表於 18-7-19 21:04
我第日去攞返個証,小朋友夜晚再問係咪真係會收佢…
好慘,連學校都唔信!
所以點解我唔去教署投訴,間學 ...

事後咁嬲係有好多說話都吞返落肚,唔想同佢嘈,更唔想嚇親小朋友。成日教佢要尊師重道,如果阿媽喺佢面前做場大龍鳳,咁我咁多年教育佢嘅都係費話。

greenapple1093    發表於 18-7-19 23:43

hinhei 發表於 18-7-19 21:38
事後咁嬲係有好多說話都吞返落肚,唔想同佢嘈,更唔想嚇親小朋友。成日教佢要尊師重道,如果阿媽喺佢面前 ...

嘩!A校好衰!成績差又如何?又不是罪。上到中學仍然有好多變數!

回覆樓主

A校好衰呀,重要咁樣同小朋友講,太過份,好彩最後唔駛去A校讀。

睇完不停滴汗ing
A校最無恥!

A校跟著自己係咁講佢會點樣打造間學校,我已經無心聽。又問"小朋友,你知唔知你點解會派嚟呢間?" 小朋友 ...

作為第3者睇完心都赤埋。
喱d 說話真係好侮辱

其實A校唔止心胸狹窄,而且仲係低智商,佢話小朋友差所以派去佢間學校,即係踩自己學校差,小朋友可能唔好彩先派到去,但佢就一定係能力問題先係到教,終極踩埋自己。俾呢d心胸狹窄智商又低既人點左相,仲邊有運行,求其找間學校都千企唔好留低。

呢啲學校真變態,入倒都要喊三聲

樓主可否透露邊區?

回覆 hinhei 的帖子

真係好想知A校係邊間,極度可恥

真係好想知邊間垃圾學校

所以我一直認為香港教育界只是一班垃圾

洋蔥頭媽咪 發表於 18-7-19 22:57
呢啲學校真變態,入倒都要喊三聲

樓主可否透露邊區?

不了,正如朋友所講,個垃圾校長搞個小朋友就麻煩,一切以小朋友為先!

小黃豆B 發表於 18-7-19 22:53
其實A校唔止心胸狹窄,而且仲係低智商,佢話小朋友差所以派去佢間學校,即係踩自己學校差,小朋友可能唔好 ...

呢D副校咪趕客囉,唔升banding一定有原因既,有D咁既管理層,點會校好D學生
‹ 上一主題|下一主題